Marina Rebeka Džuljetas lomā debitē Vīnes Valsts operā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mūsu operas zvaigzne Marina Rebeka turpina iekarot pasaules operteātrus un šobrīd savu dzīvi dēvē par maratonu. Pirms pāris dienām dziedātāja debitēja Vīnes Valsts operā Džuljetas lomā Šarla Guno operā "Romeo un Džuljeta".

Kad Vīnes Valsts operas izsmalcinātie opermūzikas pazinēji 2200 skatītāju lielajā zālē gavilēja latviešu operas zvaigznei Marinai Rebekai jau pēc pirmās Džuljetas ārijas, tas bija apliecinājums - dziedātāju Vīnē mīl un īpaši gaida. Marina Rebeka Vīnes Valsts operā 23.februāra vakarā svinēja savu pirmizrādi Džuljetas lomā Šarla Guno operā "Romeo un Džuljeta".

Jautāta, kāda ir sajūta pēc pirmizrādes, Marina Rebeka saka: "Burvīga! Es vēl esmu dzīva! Pirms simt gadiem, arī pirms piecsimt gadiem cilvēkiem vienmēr ir bijušas emocijas, viņi vienmēr ir mīlējuši. Mīlestība vienmēr būs, vienmēr. Tā mainās, sabiedrība mainās, bet šīs lietas paliek - emocijas."

Izrāde nebija spēlēta kopš 2009.gada. Dziedātāja atklāj, ka viņas skatuves partneris, publikas mīlulis Huans Djego Floress jau pirms pusgada pačukstējis, ka viņi abi būs skatuves partneri. "Romeo ir viena no manām mīļākajām lomām. Skaista mūzika, kurā es piedzīvoju tik daudz emociju! Tā ir laime spēlēt šo lomu. Arī Marina ir fantastiska Džuljetas lomā - viņa ir izcila dziedātāja," saka Huans Djego Floress.

Izrādi diriģēt no Ņujorkas atbraucis pasaules opernamos ļoti gaidīts diriģents Marko Armiljato. Marinu Rebeku diriģents pirmo reizi iepazina operas "Metropoliten" izrādē "Dons Žuans". Diriģentu Marko Armiljato publika labi atceras arī no trīs slaveno itāļu tenoru koncertiem.

"Marinai piemīt skatuves harisma, viņa ir skaista, ar lielisku balsi, kurai piemīt svaigums un jaunība. Un vēl - viņa šīs kvalitātes spēj apvienot ar enerģiju. Tā ir tā būtiskā atšķirība no citiem māksliniekiem, un tieši šīs kvalitātes gaida arī skatītāji. Viņai būs liela un veiksmīga karjera," norāda Marko Armiljato.

Marina Rebeka Džuljetu Vīnē dziedās vēl 26.februārī un 1.martā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti