Rīta Panorāma

Intervija ar Vitu Timermani - Mooru par īsfilmu "Act Baltic Way"

Rīta Panorāma

Roņu skaits apliecina Temzas atdzimšanu

Marina Rebeka dzied Verdi operas "Simons Bokanegra" pirmizrādē Zalcburgas festivālā

Marina Rebeka dzied operas «Simons Bokanegra» pirmizrādē Zalcburgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aizvadītās nedēļas nogalē prestižajā Zalcburgas festivālā notika Džuzepes Verdi operas “Simons Bokanegra” pirmizrāde. Iestudējumā piedalās izcils solistu ansamblis – arī mūsu operdīva Marina Rebeka.

Titullomu operas iestudējumā atveido itāļu baritons Luka Salsi, viņa meitas Amēlijas Grimaldi lomā – Latvijas soprāns Marina Rebeka. Viņas mīļoto Gabriēli Adorno tēlo amerikāņu tenors Čārlzs Kastronovo. Jakopo Fiesko lomu dzied vācu bass Renē Pape.

Zalcburgas festivāla jauniestudējumu uz Lielās skatuves veidojis krievu diriģents Valerijs Gergijevs un vācu režisors Andreass Krīgenburgs. Izrādē spēlē Vīnes filharmonijas orķestris.

Verdi operā "Simons Bokanegra" ir daudz skumju un emociju. Tā ir psiholoģiska melodrāma, kuras stāstu par 14.gadsimta vidus notikumiem Dženovā vācu režisors Andreass Krīgenburgs Zalcburgas festivālā risina moderni un mūsdienīgi.

"Daudzi cilvēki saka, ka viņiem "Simons Bokanegra" ir mīļākā opera. Es saprotu, kāpēc," saka Rebeka, stāstot, ka šajā iestudējumā ļoti uzskatāmi parādīta komunikācija caur telefoniem. Caur tiem tiek taisītas revolūcijas un apvērsumi.

"Mana partija ir ļoti smuka un labi uzrakstīta. Tai ir diezgan liels diapazons. Ir skaistas gan dramatiskās vietas, gan liriskās pasāžas," stāsta Rebeka. "Emocijām pilna sieviete - viņa ir centrs."

Iestudējuma režija veidota, iesaistot lielos masu skatos Vīnes Valsts operas kori, kurš ar mobilajiem telefoniem uz ekrāna vēsta par politiskajām manipulācijām un mediju varu.

Izrādes stāsts ir saglabāts tāds, kādu to iecerēja Verdi. Tā ir dodža Simona Bokanegras laime, atrodot savu meitu, un Amēlijas Grimaldi un Gabriēli Adorno mīlestība par spīti naidīgajiem sabiedrības slāņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti