Kultūras ziņas

Diriģents Andris Nelsons Lucernas festivālā

Kultūras ziņas

Teātra festivāls "Telpa – Daugavpils"

Marija Naumova "Pusnaktī Parīzē"

Marijas Naumovas koncerttūre Latvijā - muzikāla pastaiga Parīzē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dziedātāja Marija Naumova ar koncertprogrammu "Pusnakts Parīzē" augustā viesosies vairākās Latvijas pilsētās. Koncertprogrammā skanēs dziesmas par Parīzi un šajā pilsētā tapušas kompozīcijas. Pavadošajā sastāvā dziedātājai pievienosies Francijas melodiju meistari. 

Šī programma ir nostalģiska, viegla. Man ir sajūta, ka es lidoju. Tā ir brīvība," saka Marija Naumova.

Šī būs muzikāla dziedātājas pastaiga pa Parīzi. Marija Naumova, kura lielākoties dzīvo Parīzē, koncertu papildinās ar stāstiem par Francijas ļaudīm un mūziku. Mīlestība pret šo zemi Naumovai ir kopš pusaudžu gadiem.

"16 gados es izdzirdēju Patrīciju Kāsu, tādā mazā, nelielā televizoriņā, un iemīlēju tās dziesmas. Pēc nedēļas jau gāju franču valodas kursos. Tā arī viss sākās," stāsta dziedātāja.

Naumovas pavadošajā sastāvā ir divi franču mūziķi - ģitārists Sebastjans Žinjo un akordeonists Fransuā Parizi, kura komponētās dziesmas skanēs arī gaidāmajā koncertā.

"Viena dziesma ir tā, kas skanēja filmā "Pusnakts Parīzē". Otra kompozīcija gan bija instrumentāla, bet tā Marijai ļoti patika, un mēs no tās uztaisījām dziesmu," saka Fransuā Parizi.

Dziedātāja stāsta, ka Latvijas koncertturneja būs kā sava veida iesildīšanās. Plānots, ka nākotnē šo programmu Naumova atskaņos arī Francijas publikai.

"Marijai piemīt akcents, kas frančiem ļoti patīk. Domāju, ka tas akcents varētu patikt arī latviešiem," teic Fransuā Parizi.

Kā jau vēstījām, "Pusnakts Parīzē" koncerttūre sāksies 21.augsutā Ādažu kultūras namā. Kopumā Latvijā notiks astoņi Marijas Naumovas koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti