Mārcis Auziņš ieskaņojis īpašu Paula dziesmas «Upē naktī pīles kliedz» versiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ģitārists Mārcis Auziņš ierakstījis īpašu Raimonda Paula pazīstamās dziesmas "Upē naktī pīles kliedz" versiju.

"Tālajā 2010.gadā šā skaņdarba autors Raimonds Pauls man uzdāvināja instrumentu - ģitāru. Šogad, Maestro 80.dzimšanas dienas gadā, ir tapis šis ieraksts," par ieraksta tapšanu atklāj Mārcis Auziņš.

"Stāsts par ģitāru arī ir ļoti interesants: kāds Raimonda Paula labs paziņa ģitāru bija pircis savam dēlam, taču, tā kā viņš to nespēlēja, instruments tika atdāvināts Raimondam Paulam ar novēlējumu, lai viņš to atdod kādam jaunam, daudzsološam ģitāristam. Toreiz Pauls man piezvanīja un teica, lai aizbraucu pie viņa, parādīja ģitāru, un tad pēc dažām dienām LNT šova "Dziedošās ģimenes" tiešraidē man šo instrumentu uzdāvināja pilnīgi oficiāli," turpina mūziķis.

Dziesmai izveidots arī videoklips, par ko Mārcis teic: "Liels paldies tēlniekam Paulam Jaunzemam par vietu Vakarbuļļos, skulptūrām un atmosfēru, Kristam Krūskopam par video un Krišjānim Geidānam - par skaņu!"

1980.gadu sākumā dziesma "Upē naktī pīles kliedz" ar dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem popularitāti iemantoja aktiera Edgara Liepiņa interpretācijā.

Mārcis Auziņš aranžējis arī visas dziesmas nesen izskanējušajai Daumanta Kalniņa soloprogrammai "Atspulgi", kas šopavasar skanēja vairākās Latvijas pilsētās, un pazīstams arī kā projekta "Akustisko ģitāru trio" dalībnieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti