Māra Briežkalna kvintets pārstāvēs Latviju Tokijas džeza festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Augusta beigās un septembra sākumā Japānas galvaspilsētā norisināsies 18. starptautiskais Tokijas džeza festivāls, kurā 31. augustā un 1. septembrī pirmoreiz uzstāsies arī mākslinieki no Latvijas – Māra Briežkalna kvintets ar programmu "Latvian Evergreens".

Tokijas džeza festivāls katru gadu ir lielākais šā žanra notikums Japānā, kas notiek vairākās vietās un ko, piemēram, pērn apmeklēja apmēram 90 000 cilvēku. Mūsu mākslinieki uzstāsies uz festivāla galvenajām skatuvēm – attiecīgi "The Hall" un "The Plaza".

Bundzinieka Māra Briežkalna kvintetā muzicē arī taustiņinstrumentālists Viktors Ritovs, mutes ermoņiku spēlētājs un arīdzan taustiņinstrumentālists Raimonds Macats, saksofonists Kristaps Lubovs un kontrabasists Andris Grunte.

Briežkalna kvintets uzstājies jau daudzos starptautiskos džeza festivālos, ieskaitot "Pori Jazz", "Ottawa Jazz", "Jazz at Castle" Prāgā, kā arī "London Jazz" un "Veneto Jazz". Kvintets pārstāvējis Latviju arī starptautiskajā mūzikas gadatigrū "MIDEM" un uzstājies leģendārajā "Blue Note" džeza klubā Ņujorkā.

"Latvian Evergreens" ir apjomīga programma, kurā latviešu klasiskā un populārā mūzika interpretēta smalkos džeza aranžējumos, vienlaikus uztaustot arvien plašākas šā žanra robežas. Programmā iekļauti latviešu izcilāko komponistu darbu aranžējumi, un tie pirmoreiz tiks prezentēti arī Japānas klausītājiem.

Kvintets Tokijas džeza festivālā savā manierē nospēlēs tādas mūsu mūzikas pērles kā Alfrēda Kalniņa "Brīnos es", Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi", Arvīda Žilinska "Ziemas miegu" un vēl citus skaņdarbus, saldajā ēdienā atstājot japāņiem īpaši tīkamo maestro Raimonda Paula "Dāvāja Māriņa".

Māra Briežkalna kvintets līdz šim izdevis piecus albumus: "Latvian Evergreens Vol 1", "Latvian Evergreens Vol 2", "Felix Jazz Party", "Jazz at Castle" un "Rothko in Jazz".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti