Rīta Panorāma

Intervija ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar koncertuzveduma "Valentīns Skulme 100 vēstulēs" režisoru Kārli Anitēnu

Mālpilī tapis koncertuzvedums «Valentīns Skulme 100 vēstulēs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

22. un 23. aprīlī Mālpils Kultūras centrā gaidāms koncertuzvedums "Valentīns Skulme 100 vēstulēs", kas pieteikts kā "sajūtu stāsts par teātra un kino aktiera ideālu meklējumiem sevī, mākslā, pasaulē", kurus skatītājs varēs iepazīt caur aktiera Valentīna Skulmes rakstītām un viņam rakstītām vēstulēm.

Valentīna Skulmes stāstu 100 vēstulēs skatītājiem stāstīs aktieri Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš, mīms Andris Apinis, dejotāji Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kā arī Mālpils Kultūras centra amatierteātris "Vēji".

Koncertzveduma radošo komandu veido režisors Kārlis Anitens, māksliniece Anitra Bērziņa un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

"Mūzika, deja, vizuālā māksla un teātris koncertuzvedumā "Valentīns Skulme 100 vēstulēs" saplūst vienā veselumā, kas elektrizē gaisu un ļauj skatuves telpā parādīties arī aktiera Valentīna Skulmes aurai," teikts pasākuma aprakstā. Veidojot uzvedumu, kura vēstījums veidojas no vēstuļu tekstiem, režisors Kārlis Anitēns uzrunājis mākslinieci Anitru Bērziņu radīt scenogrāfiju uzvedumam. Kā skaidro pasākuma rīkotāji, "uzveduma laikā cita pēc citas gleznas "atvērsies" skatītājam, ļaujot vēl spēcīgāk sajust pretrunīgās personības pasaules uztveres šķautnes." Tādu pašu uzdevumu režisors devis arī pianistiem Roksanai Tarvidei un Kasparam Bumbišam, dejotājiem Egijai Abarovičai un Reinim Rešetinam, kā arī Mālpils amatierteātrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti