Kultūras ziņas

Ostrovska lugas "Vilki un avis" mūsdienu versija Liepājā

Kultūras ziņas

Signes un Edgara Folku izstāde

"Bildēm" 30!

Mākslas un mūzikas festivālam «Bildes» - 30

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vienam no ilgdzīvotājiem, pašmāju mākslas un mūzikas festivālam "Bildes" šogad 30 gadu pastāvēšanas jubileja. Tradicionālie koncerti ar jauno mūziķu piedalīšanos, veterānu uzstāšanos un dažādu populāru radošo personību iesaistīšanos šīs nedēļas nogalē atkal pulcēs "Bilžu" fanus.

Festivāls "Bildes" dzima tālajā 1985.gadā, kad Latvijā mūziķiem nebija tik liela izvēle, kur sevi izpaust, kā tas ir mūsdienās. Gadiem ejot, "Bildes" attīstījās, paplašinājās un šobrīd ieņem noteiktu un neaizvietojamu sadaļu ļoti daudzu Latvijas mūziķu novembra uzstāšanās kalendārā.

"Mēs neesam liels festivāls, bet mēs ļaujam šī pasākuma ietvaros darīt to, ko viņi ikdienā nedara. Tā visa ir savstarpēja mijiedarbība. Tie, kas no tā grib kaut ko gūt, iegūst. Es tiešām priecājos, ka ļoti daudzi mūziķi - cik bijuši kopprojektos - kļuvuši par labiem draugiem," saka festivāla organizatore Tija Auziņa.

Festivāla programmas neatņemama sastāvdaļa ir dot iespēju izcelties jaunām mūzikas grupām. "Viņiem patīk, viņi grib un alkst pēc "Bildēm", un tas ir jūtams, jo, paskatieties, kāda šeit ir skatuve un kāda ir publika. Jaunai grupai tā ir medusmaize - tikt pie tādas aparatūras un tādas publikas. "Bilžu" publika ir izcili laba publika, jo tā nav kritiska, tā ir labvēlīga," norāda mūziķis Raimonds Bartaševics.

Kā skaista bilžu pasaku grāmata ir izdots festivāla 30 gadu jubilejas mākslas albums, kurā var aplūkot 250 radošo personību 30 gados veidotos 800 mākslas darbus. Bet mākslas un mūzikas mijiedarbība nedēļas nogalē pieskandinās Rīgas Kongresa nama skatuvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti