Mākslas centrā «Noass» skanēs džezs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2. un 3. jūlijā mākslas centrā «Noass» festivāla "Rīgas ritmi 2021" ietvaros uz «Jersika Records Stage» uzstāsies latviešu un lietuviešu mūziķi, skanēs vinila plates un tiks rādītas latviešu džeza īsfilmas, informēja organizatori.

2. jūlijā uz skatuves kāps kvartets Vyšniauskas / Čudars / Poišs / Arutjunjans, projekts «klausies» un Kristapa Vanadziņa trio, māksliniekiem un klausītājiem izbaudot dzīvā flīģeļa skanējumu uz peldošās darbnīcas klāja.

3. jūlijā uzstāsies Jānis Ruņģis, duets Liudas Mockūnas / Arvydas Kazlauskas, kā arī Miķelis Dzenuška un grupa «Uzvaras bulvāris». Vinila DJ setu abās dienās piedāvās izdevniecības «Jersika Records» dibinātājs Mareks Ameriks.

Apmeklētāji varēs noskatīties «Jersika Records» veidotās dokumentālās īsfilmas: «Pie klavierēm – Džek Michalicky! Pirmais zināmais Latvijas džeza pianists», filmu par Kristapa Vanadziņa trio dzīvi un plates tapšanu «Mīlestības dārzs ir aizaudzis. Filma», kā arī režisora Andra Krieva tautas kinostudijā «Prizma» veidoto 1980. gada dokumentālo īsfilmu «Saruna pēc nedaudz gadiem», kur leģendārais Latvijas džeza trompetists, komponists un aranžētājs Gunārs Rozenbergs dalās savās pārdomās par Latvijas džeza dzīvi 70. gadu beigās.

"Piespiedu klusajā laikā pēc klātienes koncertiem ir viennozīmīgi sailgojušies gan mūziķi, gan klausītāji. Džezā un improvizētajā mūzikā ir ārkārtīgi svarīga saspēle klausītāju klātbūtnē, tāpēc katrs mākslinieks pavisam noteikti novērtēs klātienes auditorijas atbalstu. Kvalitatīva džeza mūzika uz «Jersika Records» skatuves ar skaistu skatu uz Vecpilsētu ir ne tikai jauks kultūras pasākuma piedāvājums pilsētai – tas kļūs par vitālu gaisa malku džeza nozarei kopumā, ko tā ierobežojumu laikā gaidījusi pārāk ilgi," pauda džeza žurnāla «JAZZin.lv» līdzdibinātāja Aleksandra Line.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti