Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Irēnu Emīliju Švilpi un studijas "Pumpuriņi" dziedātājām

Intervija ar Normundu Šnē un Maksimu Risanovu

Maksima Risanova albums izpelnījies «The Gramophone» kritiķu atzinību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vijolnieka Maksima Risanova albums “In Schubert’s company”, kas ierakstīts kopā ar "Sinfonietta Rīga", izpelnījies ietekmīgā britu klasiskās mūzikas mēnešraksta „The Gramophone” „Critics Choice 2017” balvu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” pavēstīja „Sinfonietta Rīga” mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē, kurš strādāja pie albuma ieraksta arī kā skaņu režisors.

„Šis albums ir pamanīts jau šobrīd. Burtiski vakar pienāca ziņa, ka šis albums ir saņēmis „Critics Choice 2017” novērtējumu no „The Gramophone” žurnāla. Ir ļoti patīkami, ka mūsu darbs tiek pamanīts, bet, vai durvis atvērsies kaut kur tālāk, redzēsim,” saka Šnē, atklājot, ka darbs pie albuma nebija viegls.

„Projekts ir gana sarežģīts, un spēlēt Šūbertu, iespējams, ir visgrūtākā lieta pasaulē,” skaidro Šnē. „Mani jau no paša sākuma fascinēja šī albuma ideja. Es jutu, ka šī programma varētu izrādīties ļoti veiksmīga - šis salikums starp mūsdienu autoriem un Šūbertu. Un es tiešām nekļūdījos. Maksims ir izdarījis milzu darbu, strādājot ar komponistiem un izveidojot konceptu. Es domāju, ka tas ir jūtams gala rezultātā.”

Skaņdarbus no albuma „Sinfonietta Rīga” kopā ar Maksimu Risanovu atskaņos divos koncertos – 7.decembrī Vienības namā Daugavpilī un 9.decembrī Vidzemes koncertzālē „Cēsis”.

Vienīgā atšķirība - albumā ir Šūberta piektās simfonijas ieraksts, bet koncertos skanēs Šūberta Nepabeigtā simfonija (simfonija siminorā, D 759). Koncertu programmā arī - Francis Šūberts Polonēze sibemolmažorā, D 580, Leonīds Desjatņikovs “Wie der alte Leierman”, Sergejs Ahunovs “Der Erlkönig” un Dobrinka Tabakova “Fantasy Homage to Schubert”.

Maksims Risanovs šobrīd uzskatāms par vienu no pasaules labākajiem un harizmātiskākajiem altistiem. Viņš ir "Classic FM Gramophone" balvas „Gada jaunais mākslinieks” laureāts un BBC programmas „Jaunā paaudze” dalībnieks. Maksims Risanovs nācis no Ukrainas, bet šobrīd viņa mājas ir Londonā. Lielbritānijā un arī citās valstīs viņš regulāri uzstājas kā solists un kamermūziķis, kā arī ir piedalījies dažādos festivālos un uzstājies koncertos ar pasaulslaveniem mūziķiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti