Kultūras ziņas

Roaldam Dobrovenskim – 80

Kultūras ziņas

Japāņu tradicionālās komēdijas meistarklase

Maija Kovaļevska kļūst par goda profesori

Maija Kovaļevska kļūst par goda profesori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 5.septembrī pasaulē atzītajai Latvijas operdziedātājai Maijai Kovaļevskai pasniegts Goda profesora diploms. Pēc tam sekoja tikšanās ar interesentiem, kuras laikā dziedātāja dalījās ar stāstiem no savas koncertdzīves, kā arī sniedza padomus jaunajiem vokālistiem.

Par liriskā soprāna pērli dēvētā Maija Kovaļevska ir bieža viešņa Ņujorkas "Metropolitēna", Vīnes un Londonas Koventgārdena operās. Latvijas Mūzikas akadēmijā Maija absolvējusi profesores Anitas Garančas klasi. Šodien no dzimtās akadēmijas par īpašu ieguldījumu mūzikas attīstībā un Latvijas vārda nešanu pasaulē Maija saņēma Goda profesores diplomu.

„Esmu tiešām ļoti pagodināta, no sirds aizkustināta, un tikties šeit, Mūzikas akadēmijā, ar mācībspēkiem un rektoru Arti Sīmani un visiem pārējiem bija tiešām ļoti tāds sirsnīgs moments, un varētu teikt, ka ļoti daudz atmiņas atnāca atpakaļ no maniem studiju gadiem,” saka operdziedātāja.

Tikšanās laikā, uz kuru bija ieradušies Maijas draugi, kursabiedri un arī mamma, dziedātāja atzina, ka šādi pasākumi viņai nav ikdiena, bet gan neparasta iespēja gremdēties atmiņās un iespēja dot padomus par jauno vokālistu pirmajiem soļiem uz lielās skatuves.

"Noslēpumu jau īsti nav, jo vokālā tehnika ir diezgan vienkārša, jautājums ir, kā to izdarīt. Kā nodziedāt un kā attīstīt to personību, attīstīt balsi, kā balsi saudzēt, kā balsi nepārpūlēt un kā saglabāt to balss svaigumu, kas ir arī galvenais mērķis katram dziedātājam," turpina Kovaļevska.

Tieši pēc nedēļas, 12.septembrī, Maija Kovaļevska ar draugiem Latvijas Nacionālajā operā rīkos labdarības koncertu, kura mērķis ir sniegt palīdzību cilvēkiem, kurus piemeklējušas onkoloģiskās slimības.

"Labdarības koncerti ir tāda lieta, kas ir jādara, un man ir tāds aicinājums konkrēti palīdzēt, un mani uzrunāja Dievs no augšas, ka tas man ir jādara, es jūtu, ka tas man ir jādara, un šis koncerts būs iespēja cilvēkiem atvērt savas sirdis," uzsver Kovaļevska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti