Kultūras ziņas

Vēriens un kvalitāte LNSO sezonas izskaņā

Kultūras ziņas

Pekinas operas trupa Rīgā

Rīgas operas festivāls 2015

Maija Kovaļevska: Īpašs prieks atgriezties LNO ar Mimī lomu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēdējo reizi uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves Maija Kovaļevska dziedāja pirms deviņiem gadiem operā „Figaro”, taču nu jau pēc pāris dienām – 5.un 12.jūnijā Rīgas Operas festivālā viņa atkal izdziedās Mimī lomu Džakomo Pučīni “Bohēmas” iestudējumā. Operdziedātāja teic, ka atgriezties LNO ar Mimī ir īpašs prieks.

Jau vēstīts, ka Kovaļevska Mimī lomu dzied pasaules nozīmīgākajos opernamos - operā "Metropoliten", Vīnes Valsts operā, Karaliskajā Koventgārdena operā, Hamburgas operā. Šī gada sākumā dziedātāja ar šo lomu debitēja Sidnejas operā.   

"Īpašs prieks, ka tā būs atgriešanās tieši Mimī lomā, kas bija viena no manām pirmajām lomām uz šīs skatuves. Tiešām jaukas atmiņas - mani pirmie soļi un arī publikas sajūsma. Šī ir mana publika. Tā ir mani uzaudzinājusi," norāda operdziedātāja, atzīstot, ka viņai svarīgi apzināties savu latvietību un dziedāt LNO.

Festivāla rīkotāji uzsver jauno iestudējumu “Vīlas. Džanni Skiki”, kas būšot spēcīga melnā humora esence. Bet operas 90 gadus seno iestudējumu “Madama Butterfly” 13. un 17.jūnijā festivālā krāšņos viena no labākajām šīs operas titullomas izpildītājām, japāņu dziedātāja Hiromi Omura.

"Domāju, ka sieviete, kas ir augusi Japānā, zina, kas ir geiša, un zina visu kustību. Tas nav jāiestudē, tas nāk dziļi no iekšpuses. Un arī grims nav jādomā, kā viņu pataisīt no eiropietes par japānieti, jo viņa patiešām ir japāniete," skaidro LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš. "Tā kā, domāju, tas ir ļoti interesanti."

Abas operdziedātājas - Maija Kovaļevska un Hiromi Omura uzstāsies arī Rīgas Operas festivāla Galā koncerta "Viva Puccini!" 7.jūnijā.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Pučīni vienīgais garīgās mūzikas darbs "Messa di Gloria", ko interpretēs diriģents Jānis Liepiņš, solisti, LNO koris un orķestris, savukārt otrās daļas programmā būs ievērojamā komponista operu skaistākās melodijas, ko diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā dziedās Maija Kovaļevska, Inga Kalna, Liene Kinča, Hiromi Omura, Dmitro Popovs, Murats Karahans un citi operas mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti