Kultūra

"dzīvās" elektroniskās mūz festivāls "Kontaktors"

Kultūra

Rēzijas Kalniņas iestudētais mīlas stāsts "Inde"

Notiks Maijas Kovaļevskas labdarībass koncerts "Ar siltu sirdi"

Maija Kovaļevska aicina uz labdarības koncertu «Ar siltu sirdi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jūtu nepieciešamību savu muzikālo darbību attīstīt arī labdarības jomā – atzīst izcilā operdziedātāja Maija Kovaļevska, kura piektdien Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē aicina uz koncertu “Ar siltu sirdi”.

Koncerts vienlaikus būs arī jaunā latviešu kamermūzikas albuma prezentācija, un tajā kopā ar Kovaļevsku muzicēs arī Nacionālās operas bass Krišjānis Norvelis un pianiste Dzintra Erliha. Visi ienākumi gan no koncerta, gan diska tirdzniecības tiks ziedoti, lai palīdzētu ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Pirms mēneša albums jau ieskandināts labdarības koncertos Austrālijā – Sidnejā, Adelaidē un Melnburnā, un nu piektdien būs tā prezentācijas koncerts arī Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Visi ienākumi gan no Austrālijas, gan Latvijas koncerta, arī albuma ienākumi tiek veltīti bērniem ar īpašām vajadzībām jeb, kā saka pati Kovaļevska, – īpašajiem bērniņiem.

Šis ir jau otrais slavenās dziedātājas labdarības projekts – pirmais bija pirms vairākiem gadiem notikušais koncerts “Sirds veltījums” ar atbalstu onkoloģiskajiem slimniekiem.

Maija Kovaļevska uzsvēra, ka visi līdzekļi, kas tiks saņemti par koncerta biļetēm vai albuma pārdošanu, tiks ziedoti  dažādiem smagi slimiem bērniem, kuri griezušies konkrēti pie ziedot.lv.

Tāpat kā pirmajā labdarības projektā arī šoreiz kopā ar Maiju Kovaļevsku uz skatuves būs arī dziedātājs Krišjānis Norvelis. Viņš uzskata – ja ir iespējams kaut kā palīdzēt īpašajiem bērniem, tas ir jādara.

Trešā koncerta dalībniece būs pianiste Dzintra Erliha, kura ar Maiju Kovaļevsku kopā koncertēja arī Austrālijā.

“Koncertam 1.jūnijā būs arī vizuālais fons, kuru ir veidojusi māksliniece Sanija Kļaviņa,” pastāstīja Erliha. “Viņa ir iesaistījusi šo īpašo bērniņu skaistos zīmējumus, un tādā veidā mūzikas materiāls tiks bagātināts ar skaistu vizuālo tēlu.”

Labdarības koncerta “Ar siltu sirdi” pamatu veidos jaunā albuma repertuārs, kurā iekļautas spožas latviešu kamermūzikas pērles. Austrālijā tās uzņemtas ar milzu sirsnību – cilvēki bijuši ārkārtīgi atsaucīgi, un pēc koncerta daudzi nākuši un personiski pateikušies ar asarām acīs. Šīs dziesmas Kovaļevskai patīk dziedāt no sirds, un viņa uzskata, ka teksti ir ļoti skaisti.

Albumā iekļautas kopumā 17 kompozīcijas, ievedot daudzveidīgā emocionālā atmosfērā. Dzintra Erliha raksturoja albumu sīkāk: “Ir gan gaišas, liriskā noskaņā – Jāzepa Vītola, Jāņa Mediņa solodziesmas, Emīls Dārziņš. Ir arī skumjas – Alfrēds Kalniņš. Un, varētu teikt, kā dramatiskais centrs ir divas Lūcijas Garūtas dziesmas ar Andreja Eglīša tekstu – “Vētra” un “Ziemciešu tauta”. Un savukārt pēc šīm dramatiskajām dziesmām seko Lūcijas Garūtas meditācija klavierēm solo, kas ir kā atrisinājums, gaišs, pozitīvs cerību stariņš, ar ko mēs ļoti vēlējāmies noslēgt šo albumu.”

Maija Kovaļevska atzīst, ka latviešu kamermūzika pieprasa ļoti smalku, niansētu un jūtīgu attieksmi un tā viņai ir laba bagāža arī kopējai mākslinieciskai attīstībai.

Labdarības koncerts un jaunā albuma “Ar siltu sirdi” prezentācija notiks piektdien, 1.jūnijā, Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Visi ienākumi tiks veltīti Latvijas bērniem ar īpašām vajadzībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti