Dienas ziņas

Ceļu laboratorija veic autoceļu pārbaudi

Dienas ziņas

Cilvēki ar invaliditāti pārvar bailes no ūdens

Madonas pūtēju orķestris aizvadījis 55. sezonu

Madonas pūtēju orķestris svin 55.sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmo iemaņu skola un reizē arī atspēriena punkts startam plašajā pasaulē - tik dažāda ir pieredze, kuru ieguvuši mūziķi, spēlējot Madonas pūtēju orķestrī. Atskatoties uz kolektīva aizvadītajām 55 sezonām, tā ilggadējais vadītājs un diriģents Andrejs Cepītis uzsver, ka lielāko gandarījumu sagādā stabila un profesionāli spējīga orķestra izveide.

Pirms vairāk nekā pusgadsimta diriģents, talantīgā Latvijas mūziķa un diriģenta Normunda Šnē vectēvs Alberts Mucenieks sapulcēja 12 pūtējus, lai nodibinātu Madonas pūtēju orķestri. Nez vai toreizējie entuziasti spēja iedomāties, ka kolektīvs izaugs līdz pat 40 mūziķiem, kuriem pa spēkam būs nopietni klasiskās mūzikas skaņdarbi, džeza kompozīcijas un mūsdienu sacerējumi.

„Izdevies izveidot pēdējos gados koncertorķestri, kārtīgu pūtēju koncertorķestri. Tomēr 40 cilvēki uz skatuves ar sabalansētu sastāvu, instrumentālām varēšanām, dotībām - tas visvairāk priecē,” saka diriģents Cepītis.

Savas pirmās profesionālās iemaņas orķestrī guvuši daudzi Latvijā pazīstami mūziķi. Mīlestību pret saksofona spēli šobrīd Francijā dzīvojošā un muzicējošā Ilze Lejiņa ieguvusi tieši Cepīša skolā. Jubilejas dižkoncertā savējiem pievienojās arī Amsterdamas mūzikas augstskolas abslovents, saksofonists Kārlis Auziņš.

„Man ļoti gribējās būt kopā ar Madonas orķestri šajā lielajā jubilejā, un man bija tieši tāds skaņdarbs, kas, manuprāt, iederas koncertprogrammā - dzīvespriecīgs, virtuozs,” saka saksofoniste Ilze Lejiņa.

Svētku reizē uz skatuves līdzās citiem dalībnieku pulku papildināja arī vecākais no abiem brāļiem diriģentiem Cepīšiem. Pieredzējušais mūzikas pedagogs uzsver, ka Madonas pūtēju orķestris allaž ir zīmīgs ar savu atdevi, muzikalitāti un azartu. „Madonas orķestra mūziķi vienmēr ir bijuši ļoti atraktīvi un nekad to, ko viņi dara, nedara garlaicīgi. Viņi ir bijuši pie mums arī Valmierā uz festivāliem, un visi jautā, kad brauks madonieši atkal, jo viņi ne tikai muzicē, bet ir arī šovs,” stāsta Aivars Cepītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti