Panorāma

NATO Londonā svin 70 gadu jubileju

Panorāma

Noliedz problēmas ap "Rail Baltica"

"Dod pieci!" himna – "Klusi čukst Dievs"

Mācītājs Rozentāls par «Dod pieci!»: Dzīves noslēgumā ir tik svarīgi, ka blakus ir tie, kas mīl

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šī gada labdarības maratons “Dod pieci!” veltīts neārstējami slimu cilvēku dzīves nogalei. Katri pieci eiro nodrošinās vienu šķidrās pārtikas ēdienreizi tiem, kuri paši paēst nevar. Savukārt šī gada labdarības maratona himnas nosaukums ir “Klusi čukst Dievs”. Latvijas Televīzijas studijā Zaķusalā tapis arī dziesmas videoklips. 

Videoklipā nav košu krāsu, vien tumsa un gaismas zibšņi. Un zēnu balsis, kas dzied par laiku, kurš apstāsies. Šī gada labdarības maratona himna ir ļoti ēteriska. Kā elpa, kas lēnām dziest. Dziesmas autori ir Raimonds Tiguls un Rasa Bugavičute-Pēce. Dziesmas videoklips skatītāju vērtējumam tiek nodots otrdien, 3. decembrī, un tieši no 3. decembra par pieciem eiro ir iespējams izvēlēties arī savu dziesmu šī gada labdarības maratonā "Dod pieci!". Labdarības maratons sāksies 17. decembrī.

Mācītājs Linards Rozentāls par šī gada maratona tēmu ir ļoti priecīgs. Viņš saka, ka esam tik ļoti sakārtojuši un gatavi katra cilvēka ienākšanai šai pasaulē, bet aiziešana joprojām ir liels nezināmais.

“Ja mēs iemācāmies mīlēt tos, kas aiziet, tāpat kā tos, kas atnāk, tad mēs esam izdarījuši lielu darbu. Dzīves noslēgumā ir tik svarīgi, ka blakus ir tie, kas mīl,” uzsver Rozentāls.

Braucot pie tiem, kas mirst, un runājot ar cilvēkiem, kuri zina – dzīvot nav palicis daudz, viņš nebūt nesastopas ar nožēlu par neizdarīto. Taču reti ir tie brīži, kad cilvēki tiešām saka paldies par dzīvi.

“Ir milzīga bezpalīdzība. Tu nezini, vai tas, kas notiek, ir normāli. Es domāju, ka sabiedrība nevar izvairīties no darba, kas [šim jautājumam] ir jāveltī,” norāda Rozentāls.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti