Panorāma

Valsts arhīvu pielāgo VDK dokumentu pārvešanai

Panorāma

Ardievas Valentīnei Lasmanei

Iznāk grāmata "LV TOP 100"

«LV TOP 100» dziesmas apkopotas grāmatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Iznākusi nošu un dziesmu grāmata, kurā apkopotas visu laiku labākās Latvijas simt gadu dziesmas Latvijas iedzīvotāju balsojumā. Grāmatā iekļauti dziesmu vārdi, notis, kā arī nelieli apraksti par šīm dziesmām.

Kā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics, grāmata sākotnēji nav bijusi ieplānota. “Taču katra dziesma ir kāda cilvēka, kādas grupas dzīves sastāvdaļa, tāpēc ielikt to vākos bija mūsu pienākums,” pauda Šipkēvics.

Grāmata ir kā turpinājums un skaists pavadījums nozīmīgajam Radio SWH projektam “LV TOP 100”, kad tautas balsojumā tika noteiktas visu laiku labākās latviešu dziesmas (kopskaitā tika saņemtas 136 779 balsis).

Katrai no šīm dziesmām ir savs stāsts, sava sāpe, savs prieks, sava noskaņa un savs laikmeta konteksts, kas to padara īpašu un tuvu klausītājam, un to grāmatā izstāsta Jānis Šipkēvics un Daiga Mazvērsīte, vēstīts apgāda “Zvaigzne ABC” mājaslapā.

Pērnā gada rudenī radio SWH izveidoja internetā platformu lvtop100.lv, kurā ikvienam bija iespēja pieteikt savas simtgades dziesmas, kas tapušas laika posmā no 1918. līdz 2018. gadam. No šī gada jūnija gan radio SWH, gan LTV "Rīta Panorāma" sāka atklāt pa piecām dziesmām, kā tās sarindojušās no simtās līdz otrajam desmitam, līdz  Latvijas jubilejas dienā, 18. novembrī, televīzijas skatītājiem tika atklātas  10 svarīgākās nācijas dziesmas, kas aptaujā izkristalizējušās, pateicoties 136 779 balsīm. Kopumā aptaujai klausītāji iesniedza  1305 dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti