Rīta Panorāma

Izstrādā kūdras maisījumu telpaugiem

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Aizsilnieci

Skype intervija ar Lauri Amantovu

Lūznavas muižā skanēs otrais Baltijas džeza festivāls «Škiuņa džezs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 25. līdz 29. augustam Rēzeknes novada Lūznavas muižā jau otro reizi notiks Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”. Muižas kompleksu pieskandinās džeza meistarklases mūziķiem, publiskas džema sesijas un vairāku džeza apvienību koncerti, informēja organizatori.

Festivāla mērķis ir veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību, kā arī turpināt izdzīvot džeza mūzikas prieku Latgalē. No trešdienas līdz svētdienai festivāla meistarklasēs džeza mūzikas interesenti – mūzikas skolu un augstskolu studenti, topošie mūziķi un citi džeza entuziasti – muzicēs un sadarbosies džeza meistarklasēs starptautiskas pasniedzēju komandas vadībā, kā arī vakaros rīkos publiskas džeza sesijas, bet sestdien sniegs meistarklašu noslēguma koncertu.

Piektdien un sestdien festivāla komanda sagatavojusi arī plašu dažādu džeza apvienību koncertu programmu, kurā skanēs Denisa Paškeviča un Arkādija Gotesmana duo koncertprogramma “Dialogue”, “Siim Aimla band” koncerts, Latvijas-Lietuvas mūziķu apvienības “Trombomania” koncertprogramma, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas bigbenda un dziedātājas Diānas Pīrāgs koncerts, kā arī festivāla noslēguma koncerts ar Rēzeknes bigbendu. 

Šī gada meistarklasēs, gūstot profesionālo pieredzi septiņu pasniedzēju no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vadībā, piedalīsies vairāk nekā 30 dalībnieku no visām Baltijas valstīm.

Festivāla publisko notikumu programma

Trešdiena, 26. augusts, un ceturtdiena, 27. augusts

  • Pulksten 20.00. Pasniedzēju un meistarklašu studentu džemsesija

Festivāla pasniedzēju un meistarklašu studentu ik vakara džemsesijas. “Škiuņa džezs” meistarklases pasniedz Jaan Jaanson (Igaunija, džeza ģitāra), Ara Yaralyan (Igaunija, kontrabass), Siim Aimla (Igaunija, saksofons), Arkādijs Gotesmans (Lietuva, sitaminstrumenti), Vita Rusaityte (Lietuva, vokāls), Skirmants Sasnauskas (Lietuva, trombons un citi pūšamie instrumenti), Deniss Paškevičs (Latvija, saksofons, flauta un citi pūšamie instrumenti), Viktors Ritovs (Latvija, taustiņinstrumenti), bet piedalās vairāk nekā 20 jauni un jau pieredzējuši mūziķi no visām Baltijas valstīm.

Piektdiena, 28. augusts

  • Pulksten 19.00–20.00. Starptautiskais džeza duets “Deniss Paškevičs & Arkādijs Gotesmans duo” ar programmu "Dialogue"

Saksofonists, flautists, komponists un producents Deniss Paškevičs ir izglītots gan akadēmiskās mūzikas, gan mūsdienu ritmiskās mūzikas virzienos. Viņš daudz iedvesmojies no leģendārā saksofonista un komponista Džona Koltreina. Paškevičs regulāri piedalās džeza projektos, festivālos Latvijā un ārvalstīs, ir uzstājies un veicis ierakstus kopā ar pasaules mēroga džeza māksliniekiem.

Lietuviešu avangarda džeza un laikmetīgās mūzikas izpildītājs Arkādijs Gotesmans ir viens no pieprasītākajiem lietuviešu sitaminstrumentālistiem, perkusionistiem.

  • Pulksten 20.30–21.30. Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas bigbends un soliste (vokāls) Diāna Pīrāgs

Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas bigbends dibināts 2016. gadā, un tā izveidotājs un vadītājs ir Romāns Saikovskis. Bigbenda mūziķi pamatā ir Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas pedagogi, taču katru gadu sastāvam tiek piesaistīti jauni mūziķi. Festivālā “Škiuņa džezs” kopā ar bigbendu uzstāsies džeza vokāliste Diāna Pīrāgs.

  • Pulksten 22.00. Pasniedzēju un meistarklašu studentu džemsesija

Sestdiena, 29. augusts

  • Pulksten 14.00–14.45. Festivāla meistarklašu ansambļu koncerts
  • Pulksten 18.00–19.00. “Siim Aimla band” (Igaunija)

Saksofonists Siim Aimla ir viena no vadošajām jaunās paaudzes personībām Igaunijas džeza mūzikas jomā. "Siim Aimla band" sastāvs: Siim Aimla – saksofons, Ara Yaralyan – bass, Jaan Jaanson – ģitāra. Īpašs labāko Igaunijas džeza mūziķu ansamblis, kura līderis saksofonists Siim Aimla veidojis neatkārtojamu autorprogrammu, parādot katra dalībnieka muzikālo personību un īpašu saksofona un ģitāras saspēli.

  • Pulksten 19.30–20.30. Lietuvas-Latvijas mūziķu kopprojekts "Trombomania"

"Trombomānija" ir Latvijā vēl nebijis projekts, kas balstās divu trombonu saspēlē un ar jaunu, svaigu skatienu veidotiem mūsdienīgiem aranžējumiem pazīstamām latviešu un pasaules melodijām, kā arī latviešu un lietuviešu tautasdziesmām. Ansambļa dalībnieki Viktors Ritovs – taustiņinstrumenti, Lauris Amantovs – trombons, Andris Grunte – bass, Vita Rusaitīte – vokāls, Arkādijs Gotesmans – sitamie instrumenti, Skirmants Sasnausks – trombons. Projekta mērķis ir veidot sadarbību starp latviešu, lietuviešu džeza mūziķiem, radot jaunu un interesantu kolektīvu, sniedzot klausītājiem nebijušas sajūtas.

  • Pulksten 21.00–22.00. Festivāla noslēguma koncerts – Rēzeknes bigbends un solisti

Festivāla noslēguma koncertā Rēzeknes bigbenda un solistu-festivāla meistarklašu pasniedzēju kopīga koncertprogramma. Rēzeknes bigbends ir profesionālā pūšamo instrumentu orķestra “Rēzekne” (dibināts 1991. gadā) mūziķu vienība. Bigbenda mākslinieciskais vadītājs – trombonists, džeza mūziķis Lauris Amantovs. Kolektīva mājvieta un regulārākā koncertvieta ir Latgales vēstniecība “Gors”.

Gaidot jau otro festivālu “Škiuņa džezs”, Lūznavas muižas vadītāja Iveta Balčūne saka: “Neskatoties uz šo sarežģīto laiku, esam raduši iespēju džezam Lūznavā skanēt arī šogad. Pirmais Baltijas džeza festivāls pagājušā gada augustā pierādīja, cik lielu prieku un iedvesmu var rast kopīgā muzicēšanā un brīvībā, ko sniedz džeza mūzika. Ticam, ka jauno mūziķu spars, pasniedzēju pieredze un apmeklētāju atsaucīgie aplausi piepildīs arī šīs vasaras noslēgumu Lūznavas muižā!”

Baltijas džeza festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muiža, atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti