Lūznavas muižā skanēs Cimdu Jettiņai veltīts koncertstāsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts Lūznavas muižā svētdien, 13.novembrī, trijos dienā izskanēs leģendārajai Cimdu Jettiņai jeb Jettei Užānei veltīts koncertstāsts. 

Jette bija māksliniece, cimdu adītāja un filozofe – sieviete, kas visu dzīvi pavadījusi ratiņos un tomēr allaž spējusi saglabāt ļoti gaišu skatu uz dzīvi un iedvesmot arī citus.

Cimdu Jettiņas atziņas pirms gada skanēja arī Latvijas Radio ēterā, un izrādās, ka tieši tas iedvesmojis klavesīnisti Ievu Salieti šādam koncertstāstam, domājot par Latvijai svarīgiem cilvēkiem, atklāj Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Drele.

„Ieva nejauši radio bija dzirdējusi Elīnas Apsītes stāstu par Jetti Užāni, un viņai likās, ka to varētu piepildīt ar mūziku un izstāstīt to arī tādā koncertstāstā,” stāsta Drele.

“Elīna Apsīte stāstīs Jettes dzīvesstāstu un atziņas caur viņas dienasgrāmatām, bet Ieva Saliete piepildīs to ar Riharda Dubras, Pētera Vaska un Johana Sebastiana Baha mūziku. [..] Šobrīd, kad bieži vien noguruši un nomākti no ikdienas, Jette piepilda mūs ar gaišumu. Viņas stāsts un viņas pozitīvisms liek mums smaidīt. Varbūt tāpēc es ļoti gribēju, lai cilvēki to redz un dzird, un lai viņas gaišums pārceļas arī šodienā,” saka Drele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti