Kultūras rondo

Izdevums par Ziemeļlatgales sakrālo arhitektūras un mākslas mantojumu

Kultūras rondo

Romana Korovina un Semjona Haņina izstāde "Vēstule" galerijā "Smiļka"

“Baltās nakts mūzika” un dabas skatuve Lūznavas muižā

Lūznavas muižā ar Ivetas Apkalnas ērģeļmūzikas koncertu modinās saulrieta dabu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rēzeknes novada Lūznavas muiža, kas šī gada sākumā saņēma “Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Kultūrvieta”, turpina rast jaunus veidus, kā pārsteigt – 3. jūlijā gaidāms brīvdabas nakts koncerts “Baltā nakts mūzika”, kurā ar savu spēli priecēs izcilā ērģeļmūzikas virtuoze Iveta Apkalna. 

3. jūlijā Lūznavas muižā tiks atklāta ne tikai vasaras koncertu un citu kultūras notikumu sezona, bet arī jaunizveidotā dabas skatuve, kas atrodas uz dīķa. 

“Koncertā “Baltā nakts mūzika” skanēs ļoti gaiši, sapņaini, iedvesmojoši skaņdarbi,” 

Latvijas Radio raidījumā “Kultūras rondo” stāsta Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Žirgule. Viņa piebilst, ka Iveta Apkalna atskaņos gan latviešu, gan ārzemju skaņražu darbus, kuri modinās saulrieta dabu. 

Koncerta organizatori parūpējušies par dzirdamības un vietu nodrošināšanu un ir cerību pilni, ka nepievils tas vienīgais, ko nav viņu spēkos grozīt, proti, laikapstākļi. 

Taujāta par kultūras mīļotāju atsaucību kopumā, Žirgule atbild: 

“Cilvēki ir ļoti noilgojušies un gaida šos vasaras notikumus. Un tieši dabas koncerti ir tie, kas cilvēkiem šobrīd liekas drošāki.

Otra puse – cilvēki varbūt vēl ir nogaidoši vai arī nav izpildījuši tos noteikumus, kas saistīti ar Covid- 19 pasākumu organizēšanu. Pozitīvākais ir tas, ka koncerti ir atsākušies. Cilvēki atgriezīsies pie savas ierastās vēlmes apmeklēt kultūras pasākumus ārpus mājas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti