Lūznavas muiža aicina uz koncertu sēriju «Adventes kalendāra mūzika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lūznavas muiža līdz ar citām Latvijas kultūrvietām atsākusi darbu zaļajā epidemioloģiskās drošības režīmā un līdzās muižas apskatei aicina uz koncertu sēriju "Adventes kalendāra mūzika", kurā muzicēs gan māsas Balanas, gan senās mūzikas ansamblis "Fabella Ensemble", mūzikas un dzejas projekts "Klausies" un citi mākslinieki.

Ziemassvētku gaidīšanas laiks Lūznavas muižā ieskanēsies svētdien, 28. novembrī, plkst.15.00 mūzikas un dzejas projektā "Klausies" programmā "ne/satiktie".

Inga Žirgule par koncertu "ne/satiktie" Lūznavas muižā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

“Šis projekts ir dzejas un improvizētās mūzikas projekts, kurā piedalās dzejniece Aleksandra Line, pianists Edgars Cīrulis un vibrafonists Ēriks Miezis. Programmā “Klausies” jeb “ne/satiktie” mākslinieki liks ieklausīties sevī, padomāt par cilvēkiem, kuri ir blakus, kuri satikti kādā dzīves brīdī. Muzikāls dzejas stāsts par sevi, par cilvēkiem blakus. Klausies. Satiecies vai nesatiecies,” stāsta Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Žirgule.

Ciklu "Adventes kalendāra mūzika" 5.decembrī turpinās senās mūzikas programma “Atveries, mana sirds”. Koncertā skanēs 17. un 18. gs. izcilu skaņražu radīti muzikālie sacerējumi Ilzes Grēveles-Skaraines (soprāns), Sanitas Zariņas (baroka vijole), Danutas Ločmeles (čells) un Beatas Gekas (pozitīvs) izpildījumā. Koncertprogrammā “Atveries, mana sirds” izskanēs komponistu Johana Sebastiāna Baha, Dītriha Bukstehūdes, Ignaca Franča fon Bībera, Žana Baptista Barjēra, Georga Filipa Telemana un Georga Fridriha Hendeļa skaņdarbi.

12. decembrī ar koncertprogrammu “Gadalaiki” Lūznavas muižā uzstāsties māsas Balanas, bet 19. decembrī muižā skanēs garīgās mūzikas programma “Elgera dziesmas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti