Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ingu Akmentiņu - Smildziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Skuteli un Kasparu Breidaku

Intervija ar muzikālo apvienību Promenāde

Lūsēna ansamblis «Promenāde» laiž klajā albumu «Dāvana»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ieskandinot vasaru, 3.jūnijā plkst. 20 Daugavas koncertzālē notiks komponista Jāņa Lūsēna jaunās grupas „Promenāde” debijas albuma „Dāvana” prezentācijas koncerts. Ar šo muzikālo projektu Jānis Lūsēns, pēc ilgu gadu pārtraukuma – kopš „Zodiaka” laikiem, atgriežas popmūzikas žanrā, norādīts komponista mājas lapā, bet pats Lūsēns Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” saka: "Mēs drusku paālēsimies.".

Grupas pamatā ir latviešu estrādes duets – Anmary un Uğis Roze. Raksturojot jauno muzikālo apvienību, Anmary „Rīta Panorāmai” saka: „Visforšākā!”.

„Tas tāds muzikāls huligānisms, cik nu mēs varam ar Uģi Rozi savos gados atļauties,” – tā savukārt projektu raksturo Lūsēns, skaidrojot, ka dueti latviešu estrādē šobrīd nemaz nav izplatīta parādība.

 „Man „Promenāde” ir atgriešanās tajā laika posmā, kad es no bērna kļuvu par jaunieti, kad mums bija pirmais ansamblis vidusskolā un vēlāk Liepājā, ko mēs saucām par „Mazo menuetu” un ko vadīja Jānis Blūms, bijušais „Menueta” vadītājs. Mēs spēlējām visu Imanta Kalniņa mūziku. Tas bija mūsu pirmais ceļš mūzika,” stāsta Lūsēns. „Līdzīgi ir tagad. Domāju, ka kaut kāds cikls ir noslēdzies.”

„Laba dueta pamatā ir svarīgi tas, lai partneri viens otru justu, lai saprastu viens otru, un tad rodas tas burvīgais mirklis, kad balsis salīst vienā un ir baudāms. Duetā nevar dziedāt tā, kā divi solisti, tu jāpieskaņojas,” darbu duetā raksturo Uģis Roze, stāstot, ka mēģinājumos ar Anmary jau uzreiz gājis skaisti un rožaini.

Albuma „Dāvana” prezentācijā Daugavas koncertzālē skanēs visas 14 albumā iekļautās dziesmas un vēl daži papildus skaņdarbi. „Mēs drusku paālēsimies,” par koncertu saka Lūsēns.

Grupā „Promenāde” darbojas arī Jānis Lūsēns juniors (bass), Rihards Goba (ğitāra) un Harijs Gūtmanis (bungas).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti