LU kamerkoris «DeCoro» ieguvis «Grand Prix» koru konkursā Itālijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

22. - 25. septembrī Rimini (Itālija) notikušajā starptautiskajā koru konkursā, kas pulcēja 19 korus no visas pasaules, Latvijas Universitātes (LU) kamerkoris “DeCoro” izcīnījis “Grand Prix”

LU kamerkoris “DeCoro” konkursā startēja divās – tautas mūzikas un jaukto koru – kategorijās, attiecīgi iegūstot bronzas un sudraba medaļas. Godalgotās vietas nodrošināja tālāku cīņu par “Grand Prix” ar naudas balvu 5000 eiro apjomā, kuru septiņu labāko koru konkurencē ieguva tieši LU kamerkoris “DeCoro” diriģenta Pētera Vaickovska vadībā.

"DeCoro” konkursā atskaņoja Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda, Pētera Plakida, Viljama Bērda, Antona Bruknera, Ijoseba Kečakmadzes u.c. komponistu darbus.

Konkursu vērtējā starptautiska žūrija piecu mūzikas profesionāļu sastāvā no Itālijas, Norvēģijas un Krievijas, bet tās priekšsēdētājs šogad bija izcilais latviešu komponists Ēriks Ešenvalds.

Tāpat kora pārstāvji informē, ka "DeCoro" oktobrī gaida uz noklausīšanos jaunus dziedātājus visās balss grupās, pieteikumus “gribu dziedāt “DeCoro”” aicinot sūtīt uz [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti