LU jauktais koris «Juventus» izcīna 2.vietu konkursā Beļģijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris "Juventus" no 12. starptautiskā "Flanders-Maasmechelen" koru konkursa Beļģijā atgriezies ar izcīnītu 2. vietu, informē kora pārstāve Edīte Strode.

Kā atzīst kora mākslinieciskais vadītājs Mārcis Imants, šis ir izcils panākums tāda mēroga un kvalitātes konkursā. Koru pieteikumus dalībai šajā konkursā jau gada sākumā apstiprināja īpaša mākslinieciskā komisija. Konkurss notika divas dienas, un koru sniegumu tajā vērtēja starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā.

"Juventus" pirmajā konkursa dienā atbilstoši nolikumam izpildīja obligāto beļģu komponista M. Slootmaeker skaņdarbu "If", nacionālo skaņdarbu - S. Mences "Kalējs kala debesīs", ka arī E. Elgara "Lux Aeterna" un J. Pakelbela "Singet dem Herrn ein neues Lied", savukārt otrajā dienā - "Tumša nakte, zaļa zāle" unisona izpildījumā, A. Dzenīša "Mēness starus stīgo" un G. Lopez Gavilāna "El Guayabaso".

Par "Juventus" pārāks bija Sv. Nikolasa koris no Slovēnijas, savukārt 3. vietu ieguva "Oldenburger" kamerkoris no Vācijas. Pavisam jaukto koru grupā startēja astoņi individuāli uzaicināti kori no septiņām dažādām pasaules valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti