LTV izskanēs diriģenta Andra Nelsona un Baireitas festivāla orķestra Vāgnera mūzikas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 4. septembrī, Latvijas Televīzija no Latvijas Nacionālās operas un baleta pārraidīs mūzikas festivāla “Rīga Jūrmala” koncertu, kurā pirmoreiz Latvijā, atskaņojot Vāgnera mūzikas programmu, uzstāsies Baireitas festivāla orķestris latviešu diriģenta Andra Nelsona vadībā.

Šis būs īpašs notikums festivālā “Rīga Jūrmala”, jo pasaules slavu guvušais latviešu diriģents Andris Nelsons uz Rīgu ved Baireitas festivāla orķestri, un šī ir pirmā reize, kad komponista izlolotais festivāla orķestris koncertēs Rīgā – pilsētā, kurā Vāgners jaunībā pavadīja divus vētrainus savas dzīves gadus.

Baireitas festivāla orķestrī ik gadu satiekas izcilākie Vācijas un citvalstu labāko orķestru mūziķi, kas kopā muzicē gan festivālā, gan koncertturnejās, šogad viesojoties arī Rīgā.

Andris Nelsons, kura sirdij Vāgnera mūzika ir īpaši tuva, sagatavojis niansēti izmeklētu opermūzikas programmu. Koncertā izskanēs simfoniskās epizodes un dziedājumi no operām “Loengrīns”, “Parsifāls” un tetraloģijas “Nībelunga gredzens” daļām “Valkīra” un “Dievu mijkrēslis”. Kopā ar orķestri un maestro Nelsonu uz skatuves kāps arī soprāns Kristīne Gerke, kas uzstājusies pasaules vadošajos opernamos, un tenors Klauss Florians Fogts, kas tiek atzīts par vienu no izcilākajiem Loengrīna lomas dziedātājiem, – izcili Vāgnera mūzikas interpreti.

Koncerta televīzijas pārraidi veidos LTV Kultūras raidījumu redakcija, to vadīs žurnāliste Eva Johansone, režisēs Agita Cāne-Ķīle.

LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle stāsta: “Esam pagodināti, ka varam ierakstīt un pārraidīt koncertu latviešu diriģenta Andra Nelsona vadībā!

Andra Nelsona personība, dziļā muzikalitāte un profesionālā jauda atklājas ikvienā viņa diriģētā skaņdarbā.

Pasaules labākās ierakstu kompānijas un televīzijas ir meklējušas iespējas ierakstīt viņa vadītos atskaņojumus. Kultūras raidījumu redakcijā esam veidojuši vairākus raidījumus par Andri Nelsonu, arī līdzproducējuši Vācijas filmu studijas “Accentus” dokumentālo filmu par viņu, bet tagad iemūžināsim diriģenta priekšnesumu ar Baireitas festivāla orķestri mūsu opernamā. Tie, kam nebūs iespēja atrasties koncertā klātienē, varēs vērot šo izcilo festivāla “Rīga Jūrmala” koncertu savās mājās pie ekrāniem LTV1. Augstākā līmeņa klasiskās mūzikas ieraksti ir kļuvuši par neatņemamu un krāšņu daļu mūsu ēterā, šis koncerts tam būs vēl viens spilgts apliecinājums.”

“Gan festivāla apmeklētāji, gan visa festivāla komanda ar lielu nepacietību gaida satikšanos ar izcilo latviešu diriģentu Andri Nelsonu un Baireitas festivāla orķestri, un teju vai neticas, ka pēc šī sarežģītā gada varēsim baudīt tik grandiozu festivāla “Rīga Jūrmala” noslēgumu. Liels paldies mūsu draugam un sadarbības partnerim – Latvijas Televīzijai. Ar tās atbalstu šo notikumu varēs vērot skatītāji visā Latvijā!” gandarīta ir Zane Čulkstēna, festivāla “Rīga Jūrmala” izpilddirektore.

Diriģenta Andra Nelsona un Baireitas festivāla orķestra koncerts būs skatāms 4. septembrī pulksten 22.35 LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti