LTV rādīs Alvja Hermaņa operas iestudējumu «Trubadūrs» Zalcburgas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 27.septembrī, plkst. 21.25 Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā būs skatāma pasaulslavenā latviešu režisora Alvja Hermaņa augustā Zalcburgas festivālā iestudētā Džuzepes Verdi opera "Trubadūrs".

Iestudējumā piedalās tādas izcilas operzvaigznes kā Anna Ņetrebko (Leonora), Plasido Domingo (Grāfs di Luna), Frančesko Meli (Manriko) un Marī Nikolē Lemjē (Azučena).

Iestudējuma muzikālais vadītājs ir Daniēle Gati. Kopā ar solistiem uzstājas Vīnes Valsts operas koris un Vīnes filharmoniskais orķestris.

"Trubadūrs" ir trešā opera, ko Alvis Hermanis iestudējis īpaši Zalcburgas festivālam. Iepriekš viņš iestudējis Bernda Aloiza Cimmermana operu "Zaldāti", kā arī Harisona Bērtvisla operu "Gawain".

Tāpat kā citos operu iestudējumos, arī "Trubadūrā" Alvis Hermanis nojauc sižeta piederību kādam konkrētam vēsturiskam laikam. Sapludinot dažādus gadsimtus, režisors paspilgtina vēstījuma universalitāti, ko sniedz mūzika.

"Alvis Hermanis, iestudējot operas, iet ļoti konsekventu ceļu - viņš neiestudē vēsturisku operu par to, kas ir rakstīts "tajā laikā", bet transformē visu notiekošo uz mūsdienām, taču ar pilnīgu ticamības efektu," tā pēc Alvja Hermaņa "Trubadūra" pirmizrādes intervijā Latvijas Radio 3 "Klasika" norādīja kino un teātra kritiķis Normunds Naumanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti