Kultūras ziņas

Imantdienās godina dzejnieku Viku

Kultūras ziņas

Sākušās Latgales ērģeļu dienas

Jauns mūzikas festivāls "Rīga Jūrmala"

LTV gatavojas Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncerta tiešraidei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 19. līdz 21. jūlijam ar pieciem izciliem koncertiem Latvijas Nacionālajā operā un Lielajā ģildē sāksies jaunais simfonisko orķestru mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala”. Gatavojoties Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncerta tiešraidei no Latvijas Nacionālās operas, Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa pirmdien devās ārpus koncertzālēm brīvā dabā, lai uzņemtu gaidāmā pasākuma televīzijas pašreklāmu.

Svētdien, 21. jūlijā, Latvijas Televīzijā skatītājus no notikuma vietas – Latvijas Nacionālās operas – pirms koncerta uzrunās mūzikas žurnālists un komponists Edgars Raginskis.

“Man jau ļoti gribētos piesaistīt auditoriju sakot: “Mīļie skatītāji! Mariss Jansons ir šeit!” Bet, kā mēs visi zinām, Mariss Jansons ir uz stingrāko pateicis nē koncertiem šosezon. Un man par to īstenībā ir prieks tāpēc, ka Maestro sevi dedzināja un absolūti nesaudzēja gadu,” skaidro  Raginskis. “Viņa vietā būs izcila somu diriģente, kura ir redzējusi orķestri no visām pusēm. Viņa ir sēdējusi čellu grupā, viņa ir diriģējusi un arvien vairāk to dara visā plašajā pasaulē. Suzanna Melki ir viņas vārds, un šī lietpratīgā māksliniece uzņemsies Bavārijas Radio simfoniskā orķestra, Marisa Jansona kolektīva vadību.”

“Savukārt mani kā pianistu ļoti priecē tas, ka pie klavierēm sēdīsies tieši Rūdolfs Buhbinders, austriešu virtuozs, Marisa Jansona vienaudzis, absolūts fanātiķis vārda vistiešākajā nozīmē,” turpina Raginskis.

Festivāls “Rīga Jūrmala” aptvers četras nedēļas nogales līdz pat 1. septembrim. Festivāla mērķis ir ierindoties starp izcilākajiem klasiskās mūzikas pasākumiem pasaulē, piedāvājot ne vien vietējiem mūzikas cienītajiem Latvijā, bet arī starptautiskai auditorijai spožu mākslinieku un repertuāra apvienojumu.

Četrās nedēļu nogalēs festivāls Rīgā un Jūrmalā piedāvās kopumā 20 koncertus ar pasaules līmeņa simfonisko orķestru un solistu piedalīšanos. Festivālā uzstāsies Krievijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Mihails Pļetņovs (18.08.), Izraēlas Filharmoniskais orķestris un Zubins Meta (24., 25.08.), Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Nozeda (30. un 31.08.).

Solistu plejādes spilgtākie vārdi ir vijolnieks Julians Rahlins (19. un 20.07.), pianisti Rūdolfs Buhbinders (20. un 21.07.), Marijs Peraija (24.08.), Juidzja Vana (25.08.), čellists Miša Maiskis (16. un 18.08.), tenors Jozefs Kalleja (17.08.), kā arī pianisti – Likā Debargs (1.09.), Jans Ļiseckis (23.08.) un Deniss Kožuhins (24.08.), vijolniece Aleksandra Konunova (25.08.), soprāns Dzjina Fana (31.08.), baritons Benjamins Apls (18.08.), ģitārists MILOŠ (17.08.) un čellists Edgars Moro (1.09.).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti