Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ojāru Skudru

Rīta Panorāma

Intervija ar Eiropas Komisijas viceprezidentu Valdi Dombrovski

Vaska un Ešenvalda mūzika skan Eiropas valstu līderiem

LTV būs skatāms Latvijas prezidentūras ES Padomē atklāšanas pasākums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

8.janvārī plkst. 21.05 Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā būs skatāms Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē atklāšanas pasākums no Latvijas Nacionālās operas, kurā svinīgās uzrunas teiks vairākas Latvijas un ārvalstu amatpersonas, kā arī skanēs klasiskā mūzika.

Ar uzrunām uzstāsies Latvijas Republikas prezidents Andris Bērziņš, Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks, Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers un Latvijas Republikas Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Koncertā skanēs īpaši komponēts Ērika Ešenvalda jaundarbs "Pēc negaisa", Pētera Vaska Pirmais koncerts čellam un orķestrim ar solistu Ēriku Kiršfeldu un Ludviga van Bēthovena Fantāzija klavierēm, korim un orķestrim, kurā skatītāji varēs sadzirdēt Eiropas Savienības himnas "Oda priekam" melodiju. Atskaņojumā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", pianists Reinis Zariņš, bet koncertu diriģēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Koncerts tiks pārraidīts arī Latvijas prezidentūras tīmekļa vietnē "EU2015.lv" un Latvijas Radio 3 "Klasika". Koncerta pārraide tiks translēta arī Lietuvas, Albānijas, Bulgārijas un Portugāles televīzijās sadarbībā ar Eiropas Raidorganizāciju apvienību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti