LTV atspoguļos jauno mūzikas un mākslas festivālu «Artissimo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunā mūzikas un mākslas festivāla “Artissimo” vadība ar Latvijas Televīziju panākusi vienošanos par sadarbību festivāla koncertu un aktualitāšu atspoguļošanā, informē Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova.

Hermaņa Brauna fonds šogad piedāvā jaunu festivālu “Artissimo”.

Ik vasaru sezonas koncerti notiks visā Latvija, savukārt augustā par tā noslēgumu un kulmināciju kļūs festivāls “Artissimo – Jūrmala,” skaidro Davidova.

Šovasar koncertos piedalīsies vijolnieki Maksims Vengerovs (Izraēla) un Dora Švarcberga (Austrija), Latvijas Nacionālās operas soliste Liene Kinča, slavenā fadu dziedātāja Ana Moura, Irkutskas apgabala filharmonijas Gubernatora simfoniskais orķestris (Krievija), kamerorķestris “The Master Chamber Players Valencia” (Spānija), diriģenti Ilmārs Lapiņš un Rikardo Kazero, kā arī pazīstami Latvijas mūziķi.

Jaunā festivāla pirmais koncerts paredzēts jau trešdien, 10. jūlijā, pulksten 19.00 Dzintaru koncertzālē. Koncertā vijolnieks Maksims Vengerovs un kamerorķestris „The Master Chamber Players Valencia” (Spānija) diriģenta Rikardo Kazero vadībā atskaņos Mendelsona Vijoļkoncertu un Čaikovska skaņdarbus vijolei un orķestrim. Festivālu 15.jūlijā turpinās portugāļu fadu dīva Ana Moura un viņas ansamblis.

Augustā festivāla programmā paredzēti četri koncerti. 8.augustā „Artissimo” aicina uz koncertu Sv.Jāņa baznīcā, kur ar programmu „Mūzika dvēselei” uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova un Tallinas kamerorķestris (diriģents Andress Mustonens), 23.augustā Jūrmalas Mūzikas skolā skanēs krievu kamermūzikas pērles, 25.augustā Dzintaru koncertzālē viesosies akordeonists Rišārs Galjāno un viņa ansamblis, bet 27.augustā - Irkutskas apgabala filharmonijas Gubernatora simfoniskais orķestris (Krievija) ar māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Ilmāru Lapiņu priekšgalā atskaņos Dvoržāka 8. Simfoniju un Dunajevska mūziku un dziesmas no filmām un operetēm. Kā soliste koncertā uzstāsies latviešu soprāns Liene Kinča.

Nākotnē Hermaņa Brauna fonds publikai sola muzikālo filmu minifestivālu “Artissimo – Cinema”, tikšanos ar mūziķiem “Artissimo” fanu klubā Jūrmalā un dažādas izstādes.

Kā iepriekš ziņots, operdziedātāja Inese Galante martā nodibināja "Ineses Galantes fondu", kurš turpmāk rīkos iepriekš Hermaņa Brauna fonda paspārnē esošo festivālu "Summertime-aicina Inese Galante". Jūnija beigās Galante izplatīja vēstuli, kurā skaidro, kāpēc festivālu turpmāk nerīkos Hermaņa Brauna fonds, un pateicas līdzšinējiem festivāla rīkotājiem. IX Starptautiskais mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante” norisināsies no 12. līdz 18. augustam Dzintaru koncertzālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti