LSO mūziķi dodas koncertēt uz Grieķiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) stīgu sastāvs diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atrodas ceļā uz Grieķiju, lai starptautiskajā mūzikas festivālā „Evmelia” sniegtu divus koncertus 26.un 27.aprīlī.

Festivāla noslēgumā LSO uzstāsies kopā ar brazīliešu perkusionistu un komponistu Nei Rozauro.

"Atsaucāmies grieķu pianista Dino Mastrojāni ielūgumam piedalīties viņa veidotajā mūzikas festivālā „Evmelia”, kas norisinās Grieķijas pilsētā Agria-Volosā,” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis, „tur mūsu orķestra stīgu sastāvs diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos divas koncertprogrammas, ar vienu no tām noslēdzot festivālu.”

26.aprīlī LSO piedalīsies grieķu komponistam Kristos Hatcis (Christos Hatzis) veltītā mūzikas vakarā, atskaņojot divus šī komponista skaņdarbus. Vienā no tiem LSO stīgu sastāvam uz skatuves pievienosies starptautiski pazīstami solisti – rumāņu vijolnieks Razvans Stoica un grieķu pianiste Marija Pikola (Maria Pikoula).

Festivāla noslēguma koncertā 27.aprīlī LSO ir aicināts muzicēt kopā ar brazīliešu perkusionistu un komponistu Nei Rozauro (Ney Rosauro), izpildot viņa Koncertu marimbai un stīgu orķestrim.

Mums, protams, ir prieks, ka koncertēsim kopā ar pašu Nei Rozauro. Varētu būt interesanti. Tas ir pasaulē visu laiku slavenākais koncerts marimbai un orķestrim,” saka  LSO mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Koncertā skanēs arī Emīla Dārziņa „Melanholiskais valsis”, ko speciāli šim festivālam stīgu orķestrim ir aranžējis Dzintars Jurgelaitis un grieķu komponista Nikos Skalkotas (Nikos Skalkottas) „Grieķu dejas”. Koncerta otrajā daļā LSO atskaņos Pētera Čaikovska skaisto Serenādi stīgām.

Festivāla rīkotāji piedāvā iespēju visus koncertus vērot tiešsaistē festivāla mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti