LSO mūziķi aicina uz labdarības koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 11. septembrī, plkst. 19 Liepājā Graudu ielas koncertzālē izskanēs labdarības koncerts “Mēs par savējiem”. Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mūziķi ir apvienojušies koncertā, lai vāktu līdzekļus orķestra vijolnieces Evitas Talalasas rehabilitācija.

Savu muzikālo atbalstu Evitai paudīs teju 30 orķestra mūziķi. Koncertā dzirdēsim tādas mūziķu apvienības, ko ikdienā kopā nedzirdam, piemēram, mežragu kvartetu u.c. Uzstāsies arī Oleksija Demčenko vadītais “D_Tour Orchestra”, kura sastāvā spēlē ne tikai LSO mūziķi, bet arī Linda Rozentāle (akordeons), Emīls Akerfelds (bungas) un Marģers Eglinskis (vokāls). Savukārt Lindas Ločmanes dziedājumu ar klavierspēli pavadīs Evitas Talalasas māsa Selvija Rabuško.

Daži mūziķi sevi parādīs mums neierastā veidolā, piemēram, sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa un  diriģents un flautists Reinis Lapa spēlēs klavieres, vijolniece Linda Ločmane dziedās, obojists Mārtiņš Zālīte spēlēs basģitāru.

“Šis koncerts ir katra mūziķa emocionāls novēlējums Evitai. Mūziķiem ir grūti izteikties vārdos, vislabāk un precīzāk savas emocijas viņi pauž tieši caur mūziku. Papildus vērtību un emocionālo noskaņu dod tas, ka mūziķi to dara brīvprātīgi. Mēs visi orķestrī esam kā ģimene, tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka kopā ne vien priecājamies, bet atbalstam viens otru arī grūtos brīžos,” norāda LSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala. “Koncerts kopumā būs gaišs un uz pozitīvas nots, būs dzirdama žanru dažādība. Mūziķu atsaucība bija tik liela, ka mēs pavisam noteikti varētu saorganizēt vismaz vēl vienu koncertu.”

Ieeja koncertā par ziedojumiem. Koncertu vadīs Emīls Dreiblats.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti