LSO jauno koncertsezonu sāk ar Mālera Otro simfoniju «Augšāmcelšanās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar 130 mūziķu piedalīšanos Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) šovakar atklās savu 139. koncertsezonu, atskaņojot grandiozo Gustava Mālera otro simfoniju ar nosaukumu „Augšāmcelšanās”. Uz skatuves līdzās Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem koncertēs arī Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris un Kauņas Valsts koris, kā arī solistes - Klaudija Hakla un Maija Kovaļevska.

LSO jauno koncertsezonu sāk ar Mālera Otro simfoniju «Augšāmcelšanās»
00:00 / 03:33
Lejuplādēt

Šī būs jau trešā koncertsezona Liepājas Simfoniskā orķestra galvenajam diriģentam Gintaram Rinkevičam, kurš ir gandarīts par iespēju strādāt arī Liepājā, kur veiksmīgam darbam palīdzot gan pilsētas miers, gan dabas tuvums. Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts būs īpašs, uzsver galvenais diriģents, jo Otrā simfonija ''ir viena no skaistākajām Mālera simfonijām, turklāt kopā ar divām solistēm Maiju Kovaļevsku un Klaudiju Haklu.”

Sezonas atklāšanas koncertā aicināti piedalīties arī mūziķi no Lietuvas.

„Tas ir mūsu kopīgs projekts, no Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra būs 24 mūziķi, tas nav daudz. Liepājas Simfoniskais orķestris, protams, veido pamatsastāvu, taču, lai atskaņotu Mālera Otro simfoniju, ar to ir par maz. Jau otro gadu veidojām šādu līdzīgu projektu. Ir gandarīti gan Liepājas, gan Lietuvas mūziķi,” par papildspēkiem saka galvenais diriģents.

Šajā sezonā gaidāma piesātināta un ļoti dažāda koncertprogramma, ko klausītājiem piedāvās simfoniskais orķestris. Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis uzsver ciešo sadarbību ar Valsts akadēmisko kori „Latvija”:

„Koris ''Latvija'' piedalīsies citā mūsu citā ļoti vērienīgā projektā, kad tiks atskaņota Riharda Dubras opera „Suitu sāga”, kas rakstīta pēc mūsu ierosinājuma, jo Liepājā pēc mūsu ziņām šī būs trešā pasaules pirmizrāde, bet tā būs pirmā, ko ierosinājusi pati Liepāja.”

Daudzsološs būs Vecgada koncerts ar Latvijā zināmiem solistiem.

„Būs slaveni Holivudai ieskaņoti hiti zināmām filmām, bet no jauna aranžēti, te mēs ļāva izplest spārnus jaunai džeza personībai, mūsu mūziķim Jānim Ivuškānam, kurš vada arī skolas bigbendu. Tā arī mums ir iespēja atvērt jaunu lapaspusi,” Uldis Lipskis šoreiz akcentē pašmāju mūziķu veikumu.

Liepājas Simfoniskais orķestris pavasarī rīkos arī tradicionālo Zvaigžņu festivālu, gaidāmi pieci koncerti astoņās dienās. Bet festivāla atklāšanā tiks pirmatskaņots Ērika Ēšenvalda Saksofonu koncerts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti