Kultūras ziņas

JRT geju attiecību drāma un komēdija

Kultūras ziņas

"M.Butterfly" pirmizrāde Dailes teātrī

Liepājas Simfoniskā orķestra 1. koncerttūre Latvijā!

LSO iesāk koncerttūri pilnā zālē Jelgavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdienas vakarā Jelgavas kultūras nama skatītāju zāle bija pilna -  klausītāji ieradušies ne vien no Jelgavas, bet arī no Dobeles, Iecavas un pat Mežotnes. Šī ir ne vien pirmā Liepājas Simfoniskajam orķestrim, bet, iespējams, pirmā koncerttūre, kurā pa Latviju dodas kāds no valsts orķestriem. Sešās mūsu zemes pilsētās no 5. līdz 10.novembrim tiks sniegta īpaša koncertprogramma  „Čaikovskis un Ivanovs".

„Ļoti patika, kādu laiciņu nebiju bijis, superīgi!" sajūsmu pauž skatītājs Alvis.

„Ziniet, par četriem eiro diez vai vēl kaut kur pasaulē var aiziet uz tādu koncertu, arī zāle bija pilna," atzīst Konrāds.

„Es noteikti apmeklēšu vēl, ja būs tāda iespēja," saka Jolanta.

„Tagad jau daudzi aizraujas ar tiem šoviem, bet te bija īsta mūzika, man ļoti patika," - stāsta Pēteris.

Dāvanā klasiskas vērtības: spirgta uvertīra no Mocarta „Figaro kāzām", kāda maģiska Pētera Čaikovska kompozīcija un ne tik bieži atskaņota latgalieša Jāņa Ivanova simfonija.

Tā ir arī mazliet parāda atdošana mūsu nodokļu maksātājiem, jo mūs uztur visa Latvija, tādēļ šādā veidā cenšamies nodot savu pateicību," norāda Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipsksis.

„Savējiem spēlēt vienmēr ir grūtāk nekā ārzemniekiem, bet priekš orķestra tas noteikti ļoti daudz ko dod, jo katru dienu būs cita akustika, citas telpas... savādāka pielāgošanās!" - spriež Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala.

Ja arī sakašķēšoties, būšot laiks arī izlīgt, tā par nedēļas garo braucienu smej orķestrī. Ar diviem lieliem autobusiem un piekabi liepājnieki šodien ceļo uz Madonu, koncerti notiks arī Balvos, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī.

„Izvēlējāmies Ivanova 17.simfoniju, kas pirms diviem gadiem tika mūsu izpildījumā ļoti augsti novērtēta.  Tāpat arī gribējām, lai kāds solists ir no mūsu vidus, uzskatu, ka Ēriks Kiršfelds ir viena no orķestra spožākajām vizītkartēm, un kopā vienojāmies par Čaikovska „Rokoko variācijām"," uzsver Atvars Lakstīgala.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti