LR pirmajā studijā un «Klasikas» tiešraidē - «Sinfonietta Rīga» pūtēju kvintets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 12.oktobrī, plkst. 18 Latvijas Radio (LR) pirmajā studijā un LR3 - "Klasika" tiešraidē muzicēs Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" pūtēju kvintets, kura skanējumu kuplinās pianiste Herta Hansena un saksofonists Arvīds Kazlausks. Tiešraides koncertu vadīs Orests Silabriedis.

"Sinfonietta Rīga" pūtēju kvintets kā atsevišķa koncertvienība ar īpaši gatavotām programmām uzstājas kopš 2007.gada. Šobrīd tā sastāvā muzicē šī kolektīva pūšaminstrumentu grupu koncertmeistari, kuri līdzās darbam orķestrī  meklē radošus izaicinājumus kamermūzikā. Ansambļa dalībnieki ir flautiste Ilona Meija, obojists Pēteris Endzelis, klarnetists Guntis Kuzma, fagotists Jānis Semjonovs un mežradznieks Artūrs Šults. Atkarībā no izvēlētā repertuāra, kvinteta sastāvs koncertos mēdz variēt un pāraugt visdažādākajos sastāvos. Aizvadītajos gados apgūts plašs un stilistiski daudzveidīgs repertuārs, ar kuru iepazīstināti klausītāji ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas novados un ārzemēs.

Programmā, kas sarūpēta īpaši Latvijas Radio studijas koncertam, iekļauti gan latviešu komponistu skaņdarbi pūšaminstrumentu kvintetam (Tālivaldis Ķeniņš, Artūrs Grīnups), gan arī divu franču komponistu - Frānsisa Pulenka un Žana Fransē Seksteti, kuros kvintetam pievienosies "Latvijas Lielās mūzikas balvas 2013" laureāte, pianiste Herta Hansena. Skanēs arī Jēkaba Nīmaņa jaundarbs - Sekstets flautai, obojai, klarnetei, saksofonam, fagotam, mežragam.

Ar šo koncertu mūziķi vēlas pievērst uzmanību tieši šāda, mūsdienās reti sastopama kamersastāva tradīcijām, ko reiz spoži izkopa Radio simfoniskā orķestra (tagadējā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra) mūziķi. Tieši no viņu repertuāra programmā ietvertas Artūra Grīnupa "Trīs vīzijas" pūtēju kvintetam. Līdzās tām - Latvijā līdz šim vēl nespēlētās Tālivalža Ķeniņa Variācijas par Šūberta tēmu un Jēkaba Nīmaņa jaundarbs - Sekstets klavierēm un pūšaminstrumentiem, kur kvintetam pievienosies vairāku starptautisko konkursu laureāts, saksofonists Arvīds Kazlausks.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai rakstot e-pastu "[email protected]". Ierašanās Latvijas Radio 12.oktobrī no plkst. 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Koncertu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti