LR 2 aicina piedalīties konkursā «Dziesmas Baltijas ceļa 25.gadadienas atcerei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio 2 (LR2) aicina piedalīties dziesmu konkursā, kas veltīts starptautiskās protesta akcijas "Baltijas ceļš" 25.gadadienai, lai atgādinātu par vēsturiskajiem notikumiem 1989.gadā, kur vienotā, apmēram 600 kilometru garā cilvēku veidotā ķēdē sadevās rokās vairāk nekā miljons ļaužu.

Konkursa uzdevums ir aktualizēt kultūrvēsturisko atmiņu un sniegt jaunu pienesumu patriotisko dziesmu pūrā, saglabājot kopības izjūtu, mērķus un nākotnes nodomus.

Dziesmu autori - gan profesionāli, gan amatieri mūziķi un teksta autori - tiek aicināti radīt un ieskaņot jaunas kompozīcijas, kas atspoguļotu Baltijas valstu vienotības tematiku mūzikā, iekļaujot zīmīgos Baltijas ceļa notikumus. Vienlaikus šis ir Latvijas brīvībai veltītu patriotisku dziesmu konkurss, rosinot papildināt šīs tēmas repertuāru ar kompozīcijām, kas turpmāk varētu skanēt LR2 mūzikas programmā, kuras formāts ir melodiska latviešu popmūzika.

Konkursam iesniedzamo dziesmu žanrs var būt brīvi izvēlēts - estrādes mūzika, šlāgermūzika, popmūzika, rokmūzika, folklora un postfolklora, dziesminieku maniere, deju mūzika, kas būtu atbilstošs LR2 mūzikas formātam.

Konkursā autors var piedalīties ar vienu vai vairākām dziesmām, kas līdz 2014.gada 1.jūlijam nav publiski atskaņotas radiostacijās, televīzijā vai koncertos un nav bijušas tiražētas komerciālos nolūkos. Dziesmu fonogrammas tiek pieņemtas līdz 11.augustam, tās iesniedzot personīgi vai sūtot pa pastu.

Par vietu un balvu fonda (3000 eiro) sadali lems kompetenta žūrija: komponists un žūrijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks, dziedātāji Ieva Akuratere un Viktors Zemgals, žurnāliste Elita Veidemane, dzejnieks Normunds Beļskis un Latvijas Radio pārstāvji, tostarp konkursa producente Daiga Mazvērsīte.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti LR2 īpašā raidījumā Baltijas ceļa gadadienā 23.augustā.

Ar konkursa nolikumu, noteikumiem un konkursam iesniedzamajiem dokumentiem var iepazīties LR2 mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti