Losandželosā pasniegtas «Grammy» balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

ASV pilsētā Losandželosā svētdienas vakarā notika 57. ikgadējā "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija, kurā četras balvas saņēma britu soulmūzikas dziedātājs Sems Smits.

22 gadus vecais Smits, kurš pirms dažiem gadiem bija bārmenis Londonā, ieguva "Grammy" balvas gada ieraksta, gada dziesmas un labākā jaunā mākslinieka kategorijās par dziesmu "Stay With Me", kā arī labākā popmūzikas vokālā albuma kategorijā par savu debijas albumu "In the Lonely Hour".

"Šis ir vislabākais vakars manā mūžā," Smits paziņoja pasākuma viesiem Steiplza centrā, kur tika pasniegtas ASV Skaņu ierakstu akadēmijas piešķirtās "Grammy" balvas.

Gada albuma un labākā rokmūzikas albuma kategorijās tika apbalvots amerikāņu mūziķa multiinstrumentālista Beka albums "Morning Phase".

"Grammy" balvas labākās R&B dziesmas un labākā R&B izpildījuma kategorijās ieguva Bejonsē un amerikāņu repera Jay Z dziesma "Drunk in Love".

Labākā repa izpildījuma un labākās repa dziesmas kategorijās tika apbalvota Kendrika Lamara dziesma "i".

Labākā popmūzikas solo izpildījuma kategorijā "Grammy" balvu saņēma amerikāņu reperis Farels Viljamss par dziesmu "Happy (Live)". Kā labākais "urban contemporary" mūzikas albums tika apbalvots Farela Viljamsa albums "Girl". 

Labākā popmūzikas dueta vai grupas izpildījuma kategorijā balvu ieguva grupa "A Great Big World" un Kristīna Agilera par dziesmu "Say Something".

Labākā tradicionālā popmūzikas vokāla albuma kategorijā tika apbalvots Lady Gaga un Tonija Beneta albums "Cheek to Cheek".  

Labākā roka izpildījuma kategorijā balvu saņēma amerikāņu mūziķis un producents Džeks Vaits par dziesmu "Lazaretto".

Par labāko roka dziesmu tika atzīta Heilija Viljamsa un Teilora Jorka dziesma "Ain't It Fun".

Par labāko R&B mūzikas albumu tika atzīts Tonijas Brekstones un dziedātāja Babyface albums "Love, Marriage & Divorce".

Kā labākais repa albums tika apbalvots Eminema albums "The Marshall Mathers LP2". Labākās repa un dziesmas sadarbības kategorijā "Grammy" balvu ieguva Eminema un Rihannas dziesma "The Monster".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti