Rīta Panorāma

Dokumentālā dejas izrāde "Noķer mani"

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar grupu "Los Daugavas Nens"

«Los Daugavas Nens»: Neesam nemaz tik tālu, cik izskatās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Neesam nemaz tik tālu, cik izskatās," viesojoties Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā", par Spāniju un spāņu kultūru saka grupas "Los Daugavas Nens" solists Havjers Fernandess Kruzs. Grupa, kuras nosaukums nozīmē "Daugavas puiši", izveidojās apmēram pirms septiņiem gadiem.

Grupas solists skaidro, ka Spānijā ir ļoti populāri pievienot nosaukumam vietas nosaukumu, no kurienes mākslinieks vai mākslinieki cēlušies. Tā kā grupa dzimusi pie Daugavas, tai dots šāds nosaukums.

Ģitārists Aleksandrs jeb Alehandro El Nens stāsta, ka madridietis Havjers dzied ne tikai spāņu, bet arī katalāņu valodā. Grupa, pēc Aleksandra domām, atšķiras no citām ar to, ka izmanto autentiskus instrumentus.

„Gribam parādīt, ka spāņu mūzika, spāņu kultūra nav tikai Spānija, bet ir arī Latīņamerika. Mēs izpildām arī Latīņamerikas mūziku – kubiešu, kolumbiešu, argentīniešu,” stāsta Aleksandrs.

Hevjers piebilst, ka grupa pēdējā laikā cenšas apvienot arī spāņu un latviešu kultūru, spāņu dziesmu tekstus adaptējot latviski un izpildot tautasdziesmas spāņu ritmos.

„Neesam nemaz tik tālu, cik izskatās,” par spāņiem saka Hevjers. „Kartē varbūt ļoti tālu, bet sirdī ļoti tuvu.”

Grupas kodols izveidojās apmēram pirms septiņiem gadiem, kad kādā spāņu pasākumā satikās Aleksandrs un Havjers, stāsta ģitārists.

„Havjers, redzot mani, domāja, ka esmu spānis. Nē, es esmu no Latgales, no Līvāniem,” atklāj Aleksandrs. „Tā kā Havjers nedaudz kļūdījās.”

Aleksandrs tik labi spēlējis flamenko, ka Havjeram šķitis, ģitārists ir no Malagas. Turpināt muzicēt Havjeru un Aleksandru mudinājuši draugi.

Aprīļa sākumā "Los Daugavas Nens" laida klajā singlu "Distancia". Dziesmas vārdu un mūzikas autors ir kubietis Ivans Salazars Kamue, ar kuru grupa uzsāka sadarbību pērn.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Dziesmas „Distancia” ierakstā piedalījās ne tikai grupas pamatsastāvs, bet arī saksofonists Deniss Paškevičs un trompetists Oskars Ozoliņš. Lai dziesmai piešķirtu autentisku spāņu-latino skanējumu, tika ierakstīta gan spāņu ģitāra, gan tipiskās afro-kubiešu perkusijas, savukārt modernu skanējumu dziesmas izpildījumam piešķir elektroniskais ritma instruments ZenDrum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti