Rīta Panorāma

Spānijā rada printējamus veģetārus steikus

Rīta Panorāma

Trīs bērnu ģimene patvērumu rod Latvijā

Intervija ar komponisti, producenti Lolitu Ritmani

Lolitas Ritmanes producētais albums «Women Warriors» saņem «Grammy» balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Komponiste Lolita Ritmane saņēmusi "Grammy" balvu kategorijā "Labākā klasiskās mūzikas izlase" par Latvijas Radio 1. studijā ierakstīto albumu "Women Warriors – The Voices Of Change" kā viena no albuma producentiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Lasvegasā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notikošajā "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā apbalvots ASV dzīvojošās latviešu komponistes Lolitas Ritmanes projekts "Women Warriors: The Voices of Change", kura ideja ir godināt un atbalstīt sievietes visā pasaulē, kuras ar drosmi, spēku un varonību cīnījušās par taisnīgumu un mainījušas vēstures virzību. Astoņas Holivudas komponistes un dziesmu autores – Nathalie Bonin, Miriam Cutler, Anne-Kathrin Dern, Isolde Fair, Starr Parodi, Penka D Kouneva, Sharon Farber un Lolita Ritmane – divpadsmit koncertprogrammas daļās atspoguļo 800 gadu ilgu cīņu par cilvēktiesībām, sievietes tiesībām un vienlīdzību.

Sākotnēji muzikālais projekts "Women Warriors: The Voices of Change" tika īstenots kā multimediāls koncertuzvedums sinhronizācijā ar dokumentālo filmu, kas tapa paralēli koncertprogrammai.

2020. gada februārī projekta mākslinieciskā vadītāja Eimija Andersone kopā ar Lolitu Ritmani un viņas vīru, skaņu inženieri un producentu Marku Matsonu viesojās Rīgā, lai Latvijas Radio 1. studijā kopā ar īpaši pulcinātu Latvijas mūziķu orķestri ierakstītu koncertprogrammas skaņu celiņu. Albuma tapšanā piedalījies arī Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" Airas Birziņas vadībā, un "Klasikas" rīta intervijā diriģente pauž prieku par gūtajiem panākumiem un stāsta par albuma ieraksta procesu. "Rīts pienācis ar prieka asarām," saviļņojumu neslēpj diriģente Aira Birziņa.

Projekts un filma "Women Warriors: The Voices of Change" jau vairākkārt pamanīts starptautiskajā arēnā – ticis iekļauts un nominēts balvām filmu festivālos "Montreal Independent Film Festival", "The Impact DOCS Awards" un "The IndieFEST Film Awards". Projekts saņēma ASV balvu "Shorty Social Goods Awards" – zelta diplomu kategorijā "Live Events". Filma saņēmusi festivāla "Chicago Indie Film Awards" uzvarētāja titulu kategorijā "Labākais komponists", kā arī atzīta par "Labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu" festivālā "LA Independent Women Film Award".

"Grammy" godalgu ceremonijā svētdien Lasvegasā triumfēja džeza mākslinieks Džons Batists un R'n'B duets "Silk Sonic", kas saņēma attiecīgi piecas un četras prestižās balvas.

Batists cita starpā saņēma gada albuma godalgu, bet "Silk Sonic" uzvarēja kategorijās "Gada ieraksts" un "Gada dziesma".

Popmūzikas sensācija Olīvija Rodrigo saņēma trīs godalgas, arī gada jaunā mākslinieka balvu.

Rokgrupa "Foo Fighters", kas nule kā zaudējusi savu bundzinieku Teiloru Hokinsu, šogad saņēma trīs balvas, arī par labāko roka albumu.

"Grammy" balvu ceremonijā tika demonstrēta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska videouzruna, kurā viņš aicināja atbalstīt Ukrainu karā ar Krieviju.

Laureāti galvenajās kategorijās:

Gada albums: Džons Batists, "We Are";

Gada ieraksts: "Silk Sonic", "Leave The Door Open";

Gada dziesma: "Silk Sonic", "Leave The Door Open";

Labākais jaunas mākslinieks: Olīvija Rodrigo;

Labākais mūzikas video: Džons Batists, "Freedom";

Labākais rokmūzikas albums: "Foo Fighters", "Medicine At Midnight"

Labākais kantrimūzikas albums: Kriss Steipltons, "Starting Over".

Pilns "Grammy" laureātu saraksts pieejams balvas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti