LNSO Vecgada koncerts šogad būs skatāms tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šogad Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) Jaunā gada svinības 31. decembrī notiks digitālajā vidē – tiešsaistē būs skatāms jau par tradīciju kļuvušais LNSO Vecgada koncerts, informēja LNSO pārstāvji.

Orķestris kopā ar pianistu Vestardu Šimku un solisti Beāti Zviedri klausītājus ievedīs komponistu Ludviga van Bēthovena, Franča Lista un Džordža Gēršvina skaņu pasaulēs. Koncerts tiks papildināts ar kinorežisora Dāvja Sīmaņa vizuālo noformējumu un Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa stāstiem. Pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

“Vecgada koncerts ir sena orķestra tradīcija, ar kuru savus klausītājus priecējam katra gada izskaņā. Lai arī šogad ārkārtas situācijas dēļ koncertus skatīties klātienē diemžēl nav iespējams, LNSO vēlas šo tradīciju turpināt un ienest svētku sajūtu katrās mājās. Tāpēc aicinām koncertu ģimenes lokā skatīties tiešsaistē LNSO mājaslapā,” sacīja LNSO direktore Indra Lūkina.

Vecgada koncerta mākslinieciskais vadītājs ir LNSO galvenais diriģents Andris Poga. Viņa vadībā pianists Vestards Šimkus spēlēs solo Franča Lista virtuozajā skaņdarbā “Fantāzija par Bēthovena “Atēnu drupu” motīviem”, kā arī amerikāņu ģēnija Džordža Gēršvina reti skanošajā Otrajā rapsodijā. Savukārt jaunā džeza dziedātāja Beāte Zviedre dziedās solo Džordža Gēršvina skaistākajās melodijās.

Koncerta ievadā svētku sajūtās skanēs 2020. gada jubilāra Ludviga van Bēthovena reti skanošā uvertīra “Vārdadienai”. Programmas turpinājumā klausītāji dzirdēs arī Džordža Gēršvina "Kubas rapsodiju".

Koncerta norises vieta – Lielā ģilde – svētkiem tiks īpaši izgaismota kinorežisora Dāvja Sīmaņa vadībā. Savukārt aktieris Vilis Daudziņš no dažādām Lielās ģildes vietām starp skaņdarbiem dalīsies stāstos par Vecgada un Jaungada sajūtām un tradīcijām.

LNSO Vecgada koncerts būs skatāms LNSO mājaslapas sadaļā “Digitālā koncertzāle”.

Iegādājoties biļeti, pircējs saņems tiešraides pieejas kodu, kas pirms koncerta skatīšanās būs jāievada LNSO mājaslapā. Ar šo kodu koncerts būs pieejams jebkurā laikā no 31. decembra pulksten 16.00 līdz 3. janvāra pulksten 23.49.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti