LNSO «Sapņu komanda» aicina 60 minūtēs apceļot Eiropu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) čellu grupas mūziķi, kas apvienojušies ansamblī ar nosaukumu „Dream Team” jeb „Sapņu komanda", aicina uz koncertu „60 minūtēs apkārt Eiropai” 27. martā Lielajā ģildē.

LNSO čellu grupas mūziķes Diana Ozoliņa un Lolita Lilje atklāj, ka „Sapņu komandai” jau ir izveidojies savs klausītāju loks, koncerti notiek ne tikai Lielajā ģildē Rīgā, bet arī citviet Latvijā – nupat nospēlēts koncerts Gulbenē, LNSO čellistus gaida arī Kuldīgā.

Sastāva ziņā esam unikāli Latvijas kamermūzikas kultūras lokā, turklāt nespēlējam tikai nopietnu mūziku, ir arī izklaidējošs bloks. Protams, cenšamies noturēties uz naža asmens, lai nepārietu šovu līmenī. Lai profesionālais čellisms tomēr ņemtu virsroku visās mūsu programmās,” uzsver Lolita Lilje.

Ideja par šāda veida ansambli pirms diviem gadiem radusies Dianai Ozoliņai, turklāt iemesls bijis visai triviāls: toreizējais galvenais diriģents bijis visai neapmierināts ar čellu grupas skanējumu.

"Sākotnēji diriģents ierosināja rīkot noklausīšanos, taču mums būtiskāk šķita sasniegt kopīgo labskaņu citiem līdzekļiem – tā, lai katrs mūziķis justos nepieciešams un neaizstājams. Turklāt labi zinām, ka ikviens orķestra mūziķis taču līdztekus ikdienas darbam vēlas darīt arī ko citu,” stāsta Diana Ozoliņa. Mūziķe prāto – ja orķestra kopīgajā muzicēšanā ir, aiz kā aizslēpties, tad šeit tā nav: „Visas programmas veidojam tā, lai katrs varētu izpausties un izbaudīt solista godu.”

Rezultāts pēc šādas muzicēšanas esot jūtams jau ātri vien, un ir patīkami, ka to pamanījuši un novērtējuši arī kolēģi.

Šķiet, ka šobrīd no „nepieņemamā” līmeņa esam nokļuvuši jau „pieņemamā” līmenī…” Neapšaubāmi, to pierāda arī klausītāju interese.

Abas čellistes intervijā Latvijas Radio 3 - Klasika raidījumā "Pa ceļam ar Klasiku" atklāj arī to, ka pievilcīgākais viņu veidotajā projektā ir ne tikai rezultāts, proti, koncerts, bet arī mēģinājumu process: „Visi sanākam kopā, diskutējam, atrodam kopsaucēju. Tas ir jauki!”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

LNSO čellu grupas „Sapņu komanda” koncerts izskanēs ceturtdien, 27. martā plkst. 19 Lielajā ģildē. Koncertā piedalās LNSO čellisti Zane Guļāne, Lolita Lilje, Ainārs Paukšēns, Mareta Prikule, Jānis Rinkulis, Ieva Upatniece, Dace Zālīte un idejas autore un projekta vadītāja Diana Ozoliņa. Programmā: Mindaugs Urbaitis, Arvo Perts, Rodions Ščedrins, Edvards Grīgs, Džovanni Sollima, Žoržs Bizē, Rihards Zaļupe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti