Rīta Panorāma

Intervija ar aizsardzības ministru (A/P) Arti Pabriku

Rīta Panorāma

Rihards Lībietis izdevis albumu un publicējis jaunu videoklipu

LNSO, Poska, Čaikovskis, Hačaturjans, Sarkisjans

LNSO aicina «lokdaunā» baudīt koncertu tiešraides un ierakstus digitālajā koncertzālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Laikā, kad ārkārtas situācijas dēļ klātienes kultūras notikumi ir atcelti, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) turpina mūzikas mīļotājus priecēt digitāli, piedāvājot baudīt koncertu ierakstus “LNSO digitālajā koncertzālē”. Ikvienam sev ērtā laikā bez maksas ir iespēja skatīties gan iemīļotus koncertus, gan līdz šim neredzētus LNSO koncertu ierakstus, informēja LNSO.

Jaunākais no koncertiem, kas pieejam vietnē, ir LNSO 96. sezonas atklāšanas koncerts ar franču diriģenta Žana Kloda Kazadesī dalību, kuru skatītāji klātienē pirmo reizi piedzīvoja vien pirms divām nedēļām.

Kā skaidro Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina, šāds alternatīvs koncertu pasniegšanas veids rasts pagājušogad, cenšoties dot iespēju plašākai auditorijai koncertus skatīties attālināti. Kopš tā laika projekts mērķtiecīgi attīstīts: “[..]Tā kā nevēlamies zaudēt saikni ar saviem klausītājiem un vēlamies sniegt kādu pozitīvu pārdzīvojumu ikvienam, jau pandēmijas pirmajā mēnesī izveidojām “LNSO digitālo koncertzāli”. Skatītājiem piedāvājam mūsu labāko koncertu videoierakstus, un koncertu klāsts tiek regulāri papildināts. Neesam aizmirsuši arī par jaunākajiem skatītājiem — viņiem domāti koncerti no cikla “LeNeSOns” un muzikālā izrāde “Zenīts”.”

“LNSO digitālajā koncertzālē” kultūras cienītāji var baudīt arī tiešraides, tajā skaitā nākamnedēļ, 29. oktobrī, Lielajā ģildē notiekošo koncertu “LNSO, Poska un Čaikovskis”, kura virsvadību uzņemsies LNSO galvenā viesdiriģente Kristīna Poska.

“Tā kā ārkārtas situācijas laikā profesionālie kolektīvi drīkst turpināt darbību, LNSO mūziķi, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, atskaņos ieplānotos koncertus tiešsaistē bez skatītāju klātbūtnes. Šis koncerts jau pirms ilga laika izvēlēts translēšanai Latvijas Radio 3 – “Klasika” un Eiroradio viļņos, koncertu pārraidot arī citās Eiropas valstīs. Tāpat “Baltijas simfoniskā festivāla” koncertprogrammas mums jāatskaņo gan Igaunijā, gan Lietuvā sadarbībā ar kaimiņvalstu nacionālajiem orķestriem,” LNSO atbildību pret skatītājiem skaidroja Indra Lūkina.

Koncertu “LNSO, Poska un Čaikovskis” 29. oktobrī pulksten 19.00 būs iespējams baudīt “LNSO digitālajā koncertzālē” un Latvijas Radio 3. Pārtraukumā starp koncerta daļām mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis iepazīstinās ar koncertā dzirdamajiem skaņdarbiem un nozīmīgām, interesantām mūzikas niansēm.

4. novembrī tiks raidīts koncerts “LNSO, Vāgners un Brukners” ar lietuviešu diriģenta Gintara Rinkēviča un solistes Ievas Prudņikovaites dalību, bet 11. novembrī – jauniešiem un simfoniskās mūzikas entuziastiem veltītais “Simfoniskais hits ar Goran Gora. Sibēliusa Sestā un Dārziņa “Melanholiskais valsis””.

LNSO digitālā formātā turpina arī “LNSO podkāstu”. LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis un orķestra mākslinieciskais padomnieks Andris Poga aicina kompānijā viesi, kas ne vienmēr saistīts ar mūzikas pasauli, lai aprunātos par kultūru, filozofiju un pasaules uztveri kopumā. Iepriekš sarunās piedalījušies: režisors Viesturs Kairišs, mākslinieki Krista Dzudzilo un Reinis Dzudzilo, psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs, teologs Indulis Paičs, vīnzinis Aigars Nords un daudzi citi. Podkāstu var klausīties vietnē "Spotify" un LNSO mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti