LNSO kamermūzikas ciklu atklāj «Baha un ģitāras frekvence»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šosezon Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) rīkos kamermūzikas koncertus, kas tradicionāli notiks ceturtdienu vakaros Lielajā ģildē. Pirmais šajā sērijā būs baroka un mūsdienu mūzikas koncerts, ko 12.oktobrī sniegs divas smalkas mūziķu vienības.

„Nyx Trio” – LNSO flautiste Anete Toča, LNSO vijolniece Tatjana Ostrovska un  pianiste Ieva Sarja – saspēlēsies ar ģitāras virtuozu Matīsu Čudaru, kurš ieguvis izcilu izglītību Amsterdamā un pēdējos pāris gados Latvijas publiku pārsteidzis ar unikāli plašu spēles stilu daudzpusību – improvizācija, flamenko, soloģitāra rokmūzikā, laikmetīgā klasiskā mūzika un nu arī baroks. Šajā sastāvā Bahs ievibrēsies nedzirdētās krāsās, un Baham līdzās būs gan Debisī “Meitene linukrāsas matiem”, gan Aivara Kalēja “Meitene linukrāsas zirgā”, gan Agnetas Krilovas jaundarbs – parafrāze par Baha tēmām.

Savukārt triju baroka laikmeta klasiķu – Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa un Jana Dismasa Zelenkas – mūziku atskaņos LNSO vadošie mūziķi, kas specializējušies šajā mūzikas jomā: LNSO koncertmeistars Georgs Sarkisjans, LNSO pirmā oboja Egils Upatnieks, LNSO pirmais fagots Jānis Semjonovs un LNSO kontrabasu grupas koncertmeistara vietnieks Viktors Veļičko. Viņi uzstāsies kopā ar starptautiski atzīto latviešu klavesīnisti Ievu Salieti. Klausīsimies spoži virtuozu un ļoti skaistu baroka mūziku, kas savulaik skanējusi Vācijas, Čehijas un citu Viduseiropas valstu greznajās 18. gadsimta pilīs.

Koncerts notiks 12. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti