LNSO aicina uz koncertu ar brīnišķīgu mīlas balsi un Vivaldi «Gadalaikiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 23. martā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz pavasarīgu koncertu “Mocarts. Vasks. Vivaldi 4 gadalaiki”. Koncerta solists (vijole) un atskaņojuma vadītājs būs Rolands Greiters.

Lincā dzimušais, Zalcburgā un Ņujorkā studējušais Rolands Greiters ir Hamburgas jaunā brīnuma – nesen jaunatklātās Elbas filharmonijas – simfoniskā orķestra ilggadējs koncertmeistars. Viņš ir labās attiecībās ar Pētera Vaska mūziku, ko daudz spēlējis, un jo sevišķi te jāizceļ Vaska skaistais mīlestības stāsts "Vox amoris", kas skanēs 23. marta koncertā. Pirms Vaska opusa – viena no Mocarta graciozajām naktsmūzikām. Koncerta vainagojumā – Antonio Vivaldi slavenie “Gadalaiki” ar putnudziesmām, pērkonnegaisu, medībām, mājīgām kamīnliesmām un Greitera vijoles spožo solo.

Pēteris Vasks par "Vox amoris" saka: ”Tas ir stāsts par pasaules lielāko spēku – mīlestību. Mīlestība bija, ir, un tā nekad nebeigsies. Manuprāt, solovijole un stīgu orķestris ir pats labākais sastāvs mīlestības stāsta izdziedāšanai. "Vox amoris" sacerēju Ričardam Tonjeti un Austrālijas kamerorķestrim. Viņi pirmatskaņoja šo kompozīciju 2009. gada 14. oktobrī Sidnejā. Ceru, ka "Vox amoris" uzrunās klausītājus un pasauli darīs mīlestībai (kaut nedaudz) atvērtāku.”

Vijolnieks Rolands Greiters ir Ziemeļvācijas Radio Elbas filharmonijas simfoniskā orķestra koncertmeistars, šobrīd Eiropā, Amerikā un Āzijā pieprasīts solomākslinieks. Greiters saņēmis augstākos apbalvojumus vairākos konkursos, tostarp Henrika Veņavska konkursā Džuljārda skolā un Ņujorkas "Artists International Competition"; viņš arī saņēmis Zalcburgas "Mozarteum" Mocarta balvu.

Mākslinieks uzstājies kā solists un orķestra mūziķis ar pasaulslaveniem diriģentiem – Herbertu Blomstedu, Mjunvunu Čunu, Alanu Gilbertu, Mareku Janovski, Mihaelu Gīlenu u. c. Uzstājoties ar šiem meistariem, Greiters koncertējis Ņujorkas Kārnegija zālē, Tokijas "Bunka Kaykan", Buenosairesas Kolumba teātrī, Berlīnes filharmonijā, Hamburgas "Laeiszhalle" u. c.

Karjeras laikā uzstājies radioraidījumos, televīzijas pārraidēs un muzicējis ierakstos. Viņa repertuārs ir daudzveidīgs – no baroka līdz laikmetīgajai mūzikai. Greiters spēlēja pasaules pirmatskaņojumu Ulriha Leijendekera Vijolkoncertam, kas veltīts pašam Greiteram. Viņš bijis solists arī Leonarda Bernsteina, Helmuta Ēdera, Pētera Ruzickas un Pētera Vaska vijolkoncertos.

Līdztekus intensīvai koncertdarbībai vijolnieks pasniedz meistarklases visā pasaulē.

Koncerts “”Mocarts. Vasks. Vivaldi četri gadalaiki” notiks 23. martā plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti