LNOB notiks lekciju cikls par operas un operetes dzimšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) 2015./2016.gada sezonā aicina apmeklēt lekciju ciklu "Operas sākumi", kurā dramaturgs Mikus Čeže piedāvās audiovizuālu ieskatu operas un operetes dzimšanā. Cikla pirmā lekcija LNOB Jaunajā zālē notiks 5.oktobrī.

"Es atgriežos kā līnija sākumpunktā, stars - saulē, strauts - savā iztekā," šis Otones dziedājuma teksts Klaudio Monteverdi "Popejas kronēšanā" raksturo operas pasaules centienus izzināt bagāto vēstures mantojumu, atgriezties pirmsākumos, lai labāk izprastu bieži par mirušu pasludinātā un tomēr tik dzīvīgā žanra gēnus.

Mikus Čežes sagatavoto četru audiovizuālo lekciju cikls piedāvās ieskatu operas rašanās apstākļos, itāļu, franču un angļu operas skolu, kā arī pirmsākumos. Uzmanības centrā lielie meistari - Klaudio Monteverdi, Žans Batista Lulli, Henrijs Pērsels - un viņu radītie darbi spožu mūsdienu interpretāciju fragmentos. Tā ir iespēja sistematizēt savas zināšanas un pavadīt četrus vakarus erudītā sabiedrībā.

Pirmā lekcija "Operas sākumi Itālijā. Klaudio Monteverdi un turpinātāji" notiks 5.oktobrī, otrā lekcija "Operas sākumi Francijā. Žans Batista Lulli un turpinātāji" - 30.novembrī, trešā lekcija "Operas sākumi Anglijā. Henrijs Pērsels" - 2016.gada 1.februārī, bet noslēdzošā lekcija "Operetes sākumi Austrijā un Francijā. Žaks Ofenbahs, Johans Štrauss jun. un turpinātāji" - 25.aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti