LNO aicina uz Egila Siliņa solokoncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālā opera (LNO) aicina uz Egila Siliņa solokoncertu 14. novembrī plkst. 19. Latvijā iemīļotā un starptautiski pazīstamā basbaritona koncertā piedalīsies arī soprāns Evija Martinsone un Latvijas Nacionālās operas orķestris. Koncertu diriģēs Andris Poga.

"Dziedāt Latvijā un publikai, kuras liela daļa tevi dzirdējusi daudzu gadu garumā, ir kas īpašs. Tā ir kā atkalredzēšanās ar ģimeni, kura tevi sagaida ar sirsnību un mīlestību," savas sajūtas pirms solokoncerta raksturo Egils Siliņš.

Pa ceļam ar Klasiku: Saruna ar Egilu Siliņu par solokoncertu
00:00 / 23:10
Lejuplādēt

Pēdējās sezonās Egils Siliņš visplašāk pievērsis publikas un kritikas uzmanību ar savām Riharda Vāgnera mūzikas interpretācijām. Lomas Vāgnera operās viņš dziedājis Bastīlijas operā Parīzē, Cīrihes operā, Londonas Koventgārdenā, Madrides Teatro Real, Tokijas operā, Vācu operā Berlīnē un citviet. Votāna lomas tvērums „Nībelunga gredzena” daļās „Valkīra” un „Zīgfrīds” LNO viņam nesa Latvijas Gāzes Gada balvu operai kā 2012./2013. gada sezonas labākajam solistam.

14. novembrī gaidāmajā solokoncertā Egils Siliņš piedāvās daudzveidīgu repertuāru – viņa izpildījumā skanēs Vinčenco Bellīni, Modesta Musorgska, Gaetāno Doniceti, Antona Rubinšteina, Džuzepes Verdi, Umberto Džordano, Aleksandra Borodina, Žaka Ofenbaha, Žorža Bizē, Franča Šūberta un Riharda Vāgnera mūzika.

Šo sezonu Egils Siliņš sāka ar Amfortasa lomu Riharda Vāgnera operā „Parsifāls” Tokijas Jaunajā nacionālajā teātrī, kā arī Oresta lomu Riharda Štrausa operā „Elektra” Pekinas Skatuves mākslu centrā un Šanhajas Lielajā teātrī. Savukārt dziedātāja tuvākās nākotnes  plānos ir uzstāšanās Hamburgas Valsts operā, Leipcigas operā, Pleijela zālē Parīzē, Seulas Mākslu centrā, Budapeštas Mākslu pilī, "Deutsche Oper am Rhein" Diseldorfā un citās nozīmīgās kultūras institūcijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti