LNO aicina iepazīt latviešu vokālās kamermūzikas pērles

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) Beletāžas zālē 22. martā pulksten 15  notiks Latviešu vokālās kamermūzikas koncerts, kurā operas solistu izpildījumā skanēs 2014. gada jubilāru Pētera Barisona, Alfrēda Kalniņa, Ādolfa Skultes un Jāņa Zālīša radītās kompozīcijas.

Koncerta programmas autore – pianiste Ilze Ozoliņa kopā ar Latvijas Nacionālās operas solistiem jau ilgus gadus popularizē latviešu vokālo kamermūziku. 22. marta koncerta programmā iekļautas Pētera Barisona (1904—1947), Alfrēda Kalniņa (1879—1951), Ādolfa Skultes (1909—2000) un Jāņa Zālīša (1884—1943) skaistākās dziesmas.

Šajā koncertā līdzās pieredzējušiem un skatītāju jau iemīļotiem operas solistiem – soprānam Ingai Šļubovskai, tenoram Raimondam Bramanim un basam Krišjānim Norvelim – Beletāžas zālē būs dzirdamas arī jaunās un daudzsološās dziedātājas – soprāns Jūlija Vasiļjeva un mecosoprāni Laura Grecka un Anastasija Ļebedjanceva.

Koncerta programmā gan populāras dziesmas, gan mazpazīstami skaņdarbi, kas sola jaunatklājumus ikvienam klausītājam, piemēram, Alfrēda Kalniņa dueti „Krēslā” un „Tā vien gribas man iet un iet” Jūlijas Vasiļjevas un Anastasijas Ļebedjancevas interpretācijā, kā arī „Nu ardievu, Vidzemīte” Raimonda Bramaņa un Krišjāņa Norveļa izpildījumā. Koncertmeistars Mārtiņš Zilberts spēlēs pavadījumu solistēm, savukārt Ērika Apeine – solistiem. Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Koncerts iekļauts LNO programmā „Opera tuvplānā”. Jau vēstīts, ka šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti