Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Arti Velšu

Rīta Panorāma

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Kora ''Kamēr'' koncerts

LNB notiks kora «Kamēr...» ieraksta «Amber songs» prezentācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē jau ceturtdien, 17.jūlijā, pulksten 20 notiks kora „Kamēr…” un diriģenta Jāņa Liepiņa kopīgi ierakstītā kompaktdiska „Amber songs” koncerts.

Kā vēstīts, jauniešu kora „Kamēr...” jaunākā programma „Amber songs” pirmatskaņojumu piedzīvoja marta vidū. Programma tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas „Rīga 2014” tematiskās līnijas „Dzintara ādere” ietvaros.

Projekta „Amber songs” centrā ir visdažādākās latviešu tautasdziesmas, kuras īpaši šim projektam vienā  izlasē pēc to melodiskās un tematiskās dažādības atlasīja etnomuzikologs Valdis Muktupāvels un kurām pēc kora „Kamēr...”  un diriģenta Jāņa Liepiņa aicinājuma rakstījuši apdares 17 komponisti no visas pasaules, par pamatu ņemot vēsturiskā Dzintara ceļa valstis un to sarakstu radoši papildinot.

CD „Amber songs” ierakstīts šā gada aprīlī Rīgā, Sv. Jāņa baznīcā. Tā skaņu režisors ir Normunds Slava, savukārt CD dizainu veidojis mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Kā Latvijas Televīzijai pavēstīja Jānis Liepiņš, līdz ar CD izdots arī visu dziesmu nošu krājums.

Šis ir pirmais gadījums, kad mēs veselu mūsu programmu, veselu koncertu izdodam nošu grāmatā,” pastāstīja Liepiņš, piebilstot, ka koris „Kamēr…” priecāsies, ja citi kori un to vadītāji atradīs nošu grāmatā dziesmas savam repertuāram.

Nākamgad koris „Kamēr…” svinēs 25 gadu jubileju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti