Dienas ziņas

Pašvaldība studentiem piedāvā stipendijas

Dienas ziņas

Saulkrastus pieskandina tautasdziesmas

"Līvi" ar plašu programmu svin 40. jubileju

«Līvi» ar plašu programmu svin 40. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kurzemes pusē šī nedēļas nogale pagājusi “Līvu” zīmē. Leģendārā rokgrupa "Līvi" šogad svin savu 40. dzimšanas dienu, tādēļ sestdien visas dienas garumā Liepājā risinājās jubilejas pasākums “LĪVI fest”, izskanot dažādiem koncertiem un piedaloties daudziem mūziķiem. 

"Līvi" darbību sāka Liepājā septiņdesmito gadu sākumā. Tās sastāvā ir bijuši vairāki Latvijā zināmi mūziķi – Ainars Virga, Ēriks Ķiģelis, Aivars Brīze, Igo, Jānis Grodums un daudzi citi. Taču joprojām ir aktuāls jautājums, vai patiešām "Līvi" – mūžam dzīvi? 

Grupas “Līvi” mūziķis Ainars Virga  ir atradis risinājumu: "Šobrīd ir tā, ka - kad Janka [Grodums] nomira, es pateicu, ka  grupas “Līvi” nebūs vairs ar šo brīdi, jo es viens neesmu “Līvi”, bet es izveidoju tādu zelta vidusceļu grupu, kas saucas “Līvi un Buks”."

Mūziķis Jānis Buķelis atzīst, ka ir piedzimis ar "Līvu" dziesmām un ar tām uzaudzis. "Tas ir.. es pats tā saku, manī ir tas "Līvu" kods iekšā. Es jūtu tās dziesmas un saprotu to mūziku,” viņš saka.

Jubilejas svinības sākās ar "Līvu" dziesmu svētkiem, kad uz brīvdabas estrādes "Pūt, vējiņi" skatuves "Līvu" dziesmas izdziedāja Liepājas pilsētas un novada kori diriģenta Jēkaba Ozoliņa virsvadībā. Kā atzīst diriģents, veidot aranžējumu leģendārās grupas dziesmām koru izpildījumam nebija pārlieku sarežģīti.

“Viņi visi jau tās dziesmas zina. Vienīgi varbūt šur tur bija problēmas, ka mēs bijām salikuši akordos, tur vajadzēja mazlietiņ paskatīties. Bet no dziesmām – tieši otrādi, viņi gūst lielu prieku,” sacīja diriģents.

Sajūsmā bija korists Uģis: “Vispār fantastiski! "Līvi" - tas ir kaut kas vispār neatkārtojams." 

Arī pasākuma apmeklētāja Ilona ir gandarīta. “Es varu teikt tikai to labāko – man neviena slikta vārda nav. Es viņiem vislaik' jūtu līdzi un arī šodien ļoti pārdzīvoju, un es domāju, ka viss beigsies ļoti labi, jo pašlaik man ļoti patika,” viņa teica.

Kulminācija visai svinību dienai bija grupas “Līvi un Buks” rokkoncerts, kurā piedalījās arī grupas ”Credo”, "Liepājas brāļi" un citi tautā iemīļoti mūziķi. Koncertā skanēja "Līvu" dziesmu zelta fonds, kam līdzi sirsnīgi dziedāja visu paaudžu klausītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti