Līvānos – jau 10. reizi jauno pianistu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līvānu Mūzikas un mākslas skolā sestdien, 16.aprīlī, norisināsies X Jēkaba Graubiņa jauno pianistu konkurss. Šogad konkursā dalību pieteicis 31 audzēknis no 19 Latvijas mūzikas skolām un vidusskolām.

Jaunie pianisti no Balviem, Babītes, Daugavpils, Ilūkstes, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Kārsavas, Krāslavas, Līvāniem, Madonas, Pļaviņām, Preiļiem, Rīgas, Salacgrīvas novada, Ulbrokas un Ventspils  uzstāsies četrās vecuma grupās. Saskaņā ar konkursa nolikumu jaunākie dalībnieki atskaņos divus skaņdarbus: obligāto skaņdarbu - vienu no Jēkaba Graubiņa tautas dziesmu apdarēm un brīvas izvēles skaņdarbu, bet vecākie (mūzikas vidusskolu 1.- 4.kurss, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 9.klase un 1.- 3.kurss) – trīs skaņdarbus.

Konkursu vērtēs žūrijas komisija –Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors, pianists un komponists, Aivars Broks, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagoģe Sandra Jalaņecka un Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas izglītības programmas "Klavierspēle" vadītāja Ingrīda Reinholde.

Jēkaba Graubiņa jauno pianistu konkurss tiek rīkots ar mērķi atklāt un atbalstīt jaunos pianistus, pilnveidot uzstāšanās prasmi un pieredzi, kā arī popularizēt novadnieka, komponista Jēkaba Graubiņa mūziku.

Kopš 2007.gada konkursā piedalījies 481 audzēknis no 70 Latvijas mūzikas skolām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti