Kultūras ziņas

Dārziņa un Ivanova mūzika skan visā pasaulē

Kultūras ziņas

Marina Rebeka kaislību virpulī operā "Marija Stjuarte"

Lindas Leen jaunais solo albums

Lindas Leen ceļojums pie savas balss albumā «Digital Church»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mūziķe Linda Leen 11.janvārī atklāj savu jauno albumu “Digital Church”. Tajā iekļauta arī nu jau skandalozi slavenā dziesma "Beyond Velvet Skin",  kuras video klips paspējis sabiedrībā raisīt pretrunīgas reakcijas. Gan ar sabiedrību saviļņojušo skaņdarbu, gan citām jaunām dziesmām Linda Leen martā uzstāsies Latvijas lielākajās koncertzālēs. Jauno albumu Linda Leen, kura mūzikā jau darbojas 18 gadus, sauc par Hameleonu svētceļojumu pie savas balss.

"Es esmu tik daudz darījusi lietas interesantas un iedzīvojusies dažādos imidžos, tēlos, lomās, kas man padodas ļoti viegli, bet savā ziņā tas ir kā “lāča pakalpojums” uz to, ka ir sava balss ir jāatrod," saka mūziķe.

Albums tapa lēni. Apmēram četrus gadus Linda, apceļojot pasauli, meklējusi īsto skaņas un dziļuma sajūtu. Albums, kas tagad skanot pilnīgā saskaņā ar dziedātājas dvēseli, sirdi un prātu, tapis tomēr Latvijā, grupas “Instrumenti” radošajā mājā, kopā ar muzikālo producentu Gati Zaķi.

"Tas galvenokārt stāsta par apzinātību, par dzīvi, kuras sastāvdaļa ir absolūta sevis un pasaules pieņemšana, atšķirīgā slavināšana, svētīšana un saskatīt to atšķirīgo. Nevis šķelt, bet vienot," uzsver Linda Leen. "Tāda dvēseliska miesas un zemes sajūta. Abi vienā, nešķirami uz šīs zemes harmonijā. Nu, tāds ir tas galvenais albuma moto."

Lindas Leen jaunā albuma pirmā singla videoklips “Beyond velvet skin”, kas daļēji tika filmēts baznīcā, jau paspēja daļā Latvijas sabiedrības raisīt neviennozīmīgu reakciju. Vai kritika, kas balstīta uz atšķirīgas domāšanas un audzināšanas pieņēmumiem, ietekmē mākslinieciski brīvu izvēli.

"Aizvien precīzāk ir jādomā par tām zīmēm, ko mēs liekam kā mākslinieki savos darbos. Man gan šķita, ka klipā ir ļoti precīzas zīmes saistībā ar tekstu, bet tā ir, ka ir ļoti dažādi cilvēki. Ir, kas iedziļinās tekstos, ir, kas uztver tikai aisberga redzamo daļu, un šī dziesma tieši bija par šiem diviem slāņiem," spriež Linda Leen. "Es varu tikai aicināt cilvēkus nepakļauties akli iedomātu autoritāšu viedoklim, kuru tu pats īsti nepārstrādā, bet pieņem kā absolūtu."

Vai spējam saskatīt to, kas slēpjas aiz Lindas Leen “Samta ādas” un izprast viņas dabu, varēsim pārliecināties arī dziedātājas koncertu sērijā Latvijā, kas sāksies Latgales vēstniecībā "Gors" 11.martā un noslēgsies Liepājā 26. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti