Dienas ziņas

Dārzkopji gatavojas sējas laikam

Dienas ziņas

Rēzeknes skolās un kopmītnēs meklē narkotiskās vielas

Limbažos svētki akordeona spēles cienītājiem

Limbažos 13.reizi risinās svētki akordeona spēles cienītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tie ir svētki visiem akordeona spēles cienītājiem – tā saka 13.Starptautiskā akordeonistu festivāla rīkotāji Limbažos. Pasākums, kas 1991.gadā sākās visai pieticīgi, laika gaitā izvērties par ievērojamu notikumu. Šogad sešos koncertos savu sniegumu rādīja deviņu valstu mūziķi, norisinājās arī pedagogu meistarklase un jauno akordeonistu konkurss.

Tikko kā viens festivāls noslēdzas, sākam gatavoties jau nākamajam, tā atzīst Limbažu mūzikas skolas direktors, kurš ar saviem audzēkņiem piedaloties dažādos starptautiskos konkursos un festivālos izvēlas talantīgus mūziķus, ko aicināt ciemos uz Limbažiem. Pirmo reizi uz Limbažiem atbraucis arī Rafals Palackis no Polijas.

Puiša skolotājs stāsta, ka ielūgums uz Limbažu festivālu bijis kā pagodinājums, tāpat kā uzaicinājums būt žūrijā konkursam, kas festivāla laikā norisinās mūzikas skolu audzēkņiem. Šoreiz savā starpā sacentās vairāki ansambļi.

"Tā ir vērtīga pieredze – piedalīšanās šādos konkursos. Arī pats gaidu šo konkursu, gribu dzirdēt tieši Latvijas ansambļus, jo zinu, ka viņi ļoti labi spēlē. Domāju, arī es pats kā skolotājs daudz ko iemācīšos," sacīja akordeona spēles skolotājs Andžejs Smoļiks no Polijas.

Savukārt Svetlanas Stavickas un Vladimira Ušakova duetam šis būs jau septītais festivāls Limbažos, kurā viņi piedalās. Abi smej, ka jūtas gandrīz vai neērti, jo reti kurš tiek aicināts tik bieži. Tomēr priecē arī iespēja vērot kā izaugusi jaunā akordeonistu paaudze.

"Savulaik esam daudz braukuši pa Lietuvu, Latviju, Igauniju. Esam redzējuši, kā šobrīd jau pieauguši un profesionāli mūziķi sper pirmos soļus šajā jomā. Viņi brauca uz konkursiem, sacentās, bet nu tie paši bērni ir kļuvuši par īstiem latviešu akordeona skolas pārstāvjiem. Un arī šādos festivālos šīs skolas tradīcijas veidojas," stāsta akordeonists Vladimirs Ušakovs no Sanktpēterburgas.

"Ir patīkami arī kā pedagogiem skatīties, kā skolēns aug, attīstās, izvēlas mācīties mūziku vidusskolā, pēc tam augstskolā un kļūst par mūziķi. Skolotājs var novērtēt arī savu ieguldījumu, saprast, ka darbs nav bijis veltīgs," vērtē akordeoniste Svetlana Stavicka no Sanktpēterburgas.

Limbažniekiem festivāla noslēguma koncerts izskanēs 14.martā, taču jau tradicionāli dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja apciemot arī Latvijas galvaspilsētu un svētdien, 15.martā viņi uzstāsies koncertzālē "AveSol".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti