Kultūra

LLMC aicina dalīties ar liecībām par ikdienas dzīvi pirms interneta

Kultūra

Durvis apmeklētājiem ver izstāde "Maija Tabaka un Rietumberlīne"

Līgatnes dabas takās norisināsies skaņu mākslinieces Daces Straumes gongu koncerts

Līgatnes dabas takās norisināsies gongu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līgatnes dabas takās nedēļas nogalē, 10.jūnijā, norisināsies gongu koncerts. Ar gongiem, kokli un vairākiem netradicionāliem instrumentiem brīvā dabā uzstāsies skaņu māksliniece Dace Straume. Ar meditatīvu skaņu stāstu māksliniece aicina novērtēt Latvijas dabu, bet apmeklētājiem iesaka līdzi ņemt segu, lai koncertu baudītu guļus pozīcijā.

Līgatnes dabas takās meža vidū šajās brīvdienās ar koncertu uzstāsies skaņu māksliniece Dace Straume. Skaņu stāstā brīvā dabā būs iespēja ieklausīties gongu, dziedošo trauku, kalimbas, stabules, flautas un citu netradicionālu instrumentu skaņās. Tāpat koncertu caurvīs mākslinieces balss un oša kokles spēle.

Gongi kā instrumenti izmantoti kopš seniem laikiem, tie ir apaļi metāla diski, veidoti no vairāku metālu sakausējuma. Instrumenti var ilgstoši vibrēt pēc veiktā uzsitiena, radot daudzkārtīgus skaņas viļņus. Kopumā skaņu māksliniece vairāku gadu garumā apguvusi 24 dažādus instrumentus, kurus varēs dzirdēt arī koncertā Līgatnē

Šo koncertu ieteicams klausīties guļus pozīcijā, tādēļ Dace Straume aicina apmeklētājus sarūpēt piemērotu un siltu apģērbu, kādu segu vai guļammaisu. Līgatnes dabas parkā koncerta norises vietā būs iespējams kokos iesiet arī šūpuļtīklus.

Gongu koncertā piedalīsies arī Līgatnes Mūzikas un mākslas skola un Līgatnes pūtēju orķestris; brīvdabas skaņu priekšnesums Līgatnes dabas takās sestdien sāksies pulksten pusastoņos vakarā.

Vairāk informācijas šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti